Pech voor Stijn Naert en Steven Ramboer in ORC Canal Rally

Dame fortuna was op zaterdag aanwezig in Oostrozebeke voor Stijn Naert. “Door op zaterdagavond langs de tent te rijden namen ook wij deel aan de lottrekking voor een gratis deelname aan de ORC 2022 . Een onschuldige hand trok lotje nr 68 en liet dat nu net ons startnummer zijn. Blij trokken we dan ook huiswaarts op zaterdagavond.

Zondagmorgen was het vooral richting hemel kijken en de voorspellingen volgen om te weten te komen wanneer het ging regenen. Uit zekerheid werd geopteerd om de Toyo’s te monteren onder de Saxo voor de eerste ronde in plaats van de slicks. Er viel in ronde 1 zowaar geen druppel. Een dreigende hemel zo nu en dan maar geen druppel. We openden met een vijfde tijd in de klasse op KP1 maar hadden toch een heel warm momentje aan de boomgaarden. Maar opnieuw koos dame Fortuna onze kant en konden we zonder kleerscheuren verder. KP 2 De Ginste lag ons wel. We namen de chicane uitermate snel, misschien iets te snel want we raakten die ook aan beide zijden van de wagen, en ook de rest van de proef gingen we heel sterk. Stijn gaf de Saxo in de waaiers goed de sporen en puurde alle pk’s uit de 1600. Waar het kon moedigde ik hem aan om zo snel mogelijk te gaan. Maar tevens werden de gevaarlijke punten goed van ver aangegeven, zodat de risico’s op een sortie konden beperkt worden. Maar uiteraard is hier ook een dosis geluk voor nodig. Onder andere aan de finish en nog een plaats of twee was het toch wel oppassen geblazen. Een mooie derde tijd in de klasse was ons deel op deze gesmaakte proef. Hierdoor wonnen we een plaatsje in de klasse en plaatsten we ons op rang 4 net voor Luc Diet. KP3 was minder op het lijf geschreven van de Saxo door de vele kortere bochten op het einde van de proef. We noteerden een vijfde tijd in de klasse en moesten Luc terug voor ons laten na 3 proeven.

Op naar ronde 2. Terug naar de lucht en de weersvoorspellingen kijken. De zon was ondertussen present op de service en er werd gekozen om toch maar de slicks te leggen. De regen zou normaliter pas na ronde 2 komen. Op de vierde proef was Luc opnieuw bijna 2 seconden sneller en zo stonden we nog steeds vijfde in de klasse op bijna 5 seconden van Luc en Ellen Van Dycke. Kp 5 dan nog maar eens alles uit de kast halen en jawel 5,4 seconden sneller dan onze tegenstanders en terug naar plaats 4 in de klasse.

Op KP 6 begon het te regenen tijdens het aanschuiven aan de start. We zouden dus voorzichtig moeten zijn op de natte proef. De proef bleek echter slechts in delen nat te zijn, maar was wel zeer verraderlijk. De derde in de klasse liet zich verrassen naar het einde van de proef toe. Maar helaas had de geluksfee toen reeds onze zijde verlaten want eerder op de proef viel de Saxo stil op het rechte stuk na een ‘freinage’. Na 30 seconden kregen we de bolide terug aan de praat maar helaas niet meer op volle snelheid. We verloren zo’n 40 – 45 seconden maar bleven dus vierde in de klasse, door de sortie van een klassegenoot die zich liet verrassen op de ondertussen gladde proef.

Op de service werd de oorzaak voor het euvel gevonden en vol goede moed gingen we naar de start van KP 7. Helaas was ons geluk op na 10 meter. De cardan brak aan de startlijn en meteen einde verhaal. Onze eerste DNF ( Did not finish ) sedert het begin van de samenwerking. Geen 4 op 4. Na twee eerdere tweede plaatsen in de klasse ( Kortrijk 2021 en Moorslede 2022 ) konden we er geen nieuwe podiumplaats bijvoegen. De strijd met Luc en Ellen moesten we helaas staken. Mechanische pech hoort bij de sport maar blij kan je er natuurlijk niet van worden. We onthouden vooral dat de tweede proef ons heel goed lag en willen graag nog de organisatie danken voor de gratis start, ons service team bijgestaan door een lid van SXM ( dank je wel ), Mica Autosport voor de bijstand en zeer lekkere catering en de sponsors die ons weer kwamen steunen tijdens de wedstrijd alsook de vele supporters. Ondanks de slechte noot hebben we er toch van genoten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws