Damon Noyelle en Arne Lanssens: Onverwacht resultaat

De strijd tussen de Renault Clio’s in de ORC Canal Rally was meer dan boeiend om volgen. Ze leverden een secondenstrijd, flirtten voortdurend met een plaatsje in de top-10, en uiteindelijk werden Damon Noyelle en Arne Lanssens afgevlagd als beste Clio-duo.

“De eerste klassementsproef zijn we iets rustiger van start gegaan, vooral in de remzones, gezien de Renault Clio een update heeft gekregen aan de remmen.
Op proef 1 klokten we een 20ste tijd algemeen. Nadien hebben we stelselmatig opgebouwd en klommen we op in het klassement. In ronde 2 zat het gevoel helemaal goed en dit resulteerde in tijden die tegen de top 10 zaten, en op KP8 De Ginste konden we zelfs een 9de tijd algemeen realiseren.

De rest van de dag hebben we alle proeven vlekkeloos kunnen afwerken. De wagen gaf geen krimp, het gevoel in de wagen en de remmen werd iedere proef beter. We finishten de ORC rally op een 11de plaats algemeen, 1ste voorwielaangedreven wagen en 1ste in klasse 3G. Dit resultaat hadden we niet verwacht, gezien Jeroen Catelin een maat te sterk was. Jammer genoeg kreeg Jeroen te maken met pech op KP 11 door een wiel die loskwam en zo veel tijd verloor.
Wij kunnen tevreden terugblikken op de ORC rally 2022 met een prachtig resultaat!

Bij deze willen we de sponsors, servicemensen, supporters,… bedanken die er altijd voor ons klaarstaan, dikke merci daarvoor!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws