Eerste echte wedstrijddag in Sardinië eindigde met twee cancels


Niemand minder dan Esapekka Lappi staat aan de leiding, het verschil met de tweede in de stand Ott Tänak bedraagt echter slechts 0,7s. Pierre- Louis Loubet zien we als eerste Ford op de derde plaats met een achterstand van 15,1s op de leider. De Fransman gaat zijn teamgenoot Craig Breen vooraf met slechts 0,4s, maar ook Dani Sordo op plaats vijf volgt op slechts 1s van Loubet. Wat betreft de top vijf blijft het dus spannend.

De leider in het kampioenschap Kalle Rovanperä zien we voorlopig op plaats acht met een achterstand van 1:13.1, de jonge Fin moest vandaag de baan openen. Achter Kalle vinden we Thierry en Martijn terug met een achterstand van 2:07.2, dit na problemen met de transmissie.

Opnieuw pech dus met de Hyundai, geen woorden meer voor. De twee laatste proeven vandaag werden geneutraliseerd. Dit speelt in de kaart van Ott Tänak die ook problemen had met de Hyundai, maar ook voor Kalle Rovanperä uiteraard.

Morgen opnieuw een dag vol actie op de ruwe wegen van Sardinië.

Voorlopige stand (foto: Toyota Gazoo Racing)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws