Davy Vanneste heer en meester in Wervik

Na enkele coronajaren werd er opnieuw de 12 uren van Wervik verreden dit weekend. De organisatie is dit jaar aan zijn 46ste editie toe en kon rekenen op een zeer stevig deelnemersveld. Davy Vanneste bleek één van de favorieten te zijn en maakte deze favorietenrol waar.

Paul Lietaer – Rally van Wervik 2022

De tegenstand bleek niet sterk genoeg voor de Citroën C3 Rally2. De Nederlander Jos Verstappen kreeg na de eerste ronde te kampen met een sortie. Victorien Heuninck, Pieter – Jan Maeyaert moesten op hun beurt de wagen aan de kant zetten. Alleen de BMW M3 van Bjorn Syx bood wat tegenwerk, en met succes. Syx werd knap tweede en eindigde eerste bij de Historics. De Porsches van Tuur Vanden Abeele en Chris Debyser zagen we ook niet meer terug. Beiden moesten hun wagen aan de kant zetten wegens mechanische problemen.

Bjorn Syx – Rally van Wervik 2022

Paul Lietaer moest de duimen leggen tegen de dynamische Syx, maar kon het podium vervolledigen. Stefaan Prinzie reed op zijn beurt ook een zeer sterke wedstrijd en bracht de Alpine A110 op een knappe vierde plaats. Een wedstijd binnen een wedstrijd was deze tussen Jonas Dewilde (Peugeot 208 Rally4) en man van de streek Steven Dolfen (Opel Corsa Rally4). Uiteindelijk trok Dewilde aan het langste eind en bracht de Peugeot op een vijfde plaats, met felicitaties van Dolfen, die met trots de zesde plaats voor zich nam.

Jonas Dewilde – Rally van Wervik 2022

Christophe Merlevede bracht zijn BMW M3 op een mooie zevende plaats, net voor de BMW E87 van Tom Ceuppens. Cedriek Merlevede kwam aanzetten met de Opel Ascona wegens de motor van de BMW gereviseerd wordt. Zonder problemen bracht hij de Ascona naar een negende plaats. De top tien wordt vervolledigd door Stefaan Tjoens in de Mitsubishi Evo X en is ook winnaar in zijn divisie.

Christophe Merlevede – Rally van Wervik 2022

Ook bij de Historics werden de prijzen uitgedeeld aan Bjorn Syx, Paul Lietaer en Christophe Merlevede. Maar ook hier werden er enkele strijden gevoerd. Zo bleef het spannend tussen de Ford Escort van Paul Mc Devitt en de Volvo van Bram Fonteyne. Mc Devitt trok aan het langste eind en werd vijfde, net voor Bram Fonteyne die onlangs zijn remproblemen deze morgen toch knap zesde werd bij de Historics en 14de in het algemeen klassement.

Bram Fonteyne – Rally van Wervik 2022
Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws