Jonas Dewilde behaalt topresultaat in Rally van Wervik

Jonas Dewilde en copiloot Jeffrey Vandenbussche concentreren zich dit seizoen op het Junior BRC en de Stellantis Cup, maar om in het goeie ritme te blijven werd de Rally van Wervik aan het programma toegevoegd.

“Ik had deze wedstrijd in 2019 al eens gereden en ik was toen ook al bijzonder gecharmeerd door de proeven en het strakke tempo waarop ze gereden worden. En omdat er na de Sezoens een lange pauze is hebben we beslist deze te rijden,” aldus de piloot uit Staden.

Jonas Dewilde – Rally van Wervik 2022

Het duo, dat momenteel de leiding heeft in het Junior BRC, keek vooral uit naar de tijden van Steven Dolfen. “Een atmosferische- of een turbo motor ik wist dat Steven heel snel ging zijn, de proeven liggen ook zowat in zijn achtertuin… Maar het team van FS Sport bezorgde me opnieuw een wagen die perfect afgesteld stond en ik kon vanaf de eerste proef voluit gaan. Naar mate de wedstrijd vorderde kregen we meer tegenstand, maar ook onze tijden werden beter en beter. In de slotproef hebben we ons nog eens recht gezet met een vierde tijd algemeen en 8 seconden beter dan onze eerste doortocht!”

Jonas en Jeffrey eindigden de Rally van Wervik op een vijfde plaats algemeen en vooral eerste voortrekker. Het is duidelijk dat er opnieuw een enorme progressie gemaakt is, dit bevestigd ook copiloot Jeffrey Vandenbussche. “Ondanks dat we bijzonder hard reden bleef Jonas steeds de kalmte zelf! En een vijfde plaats in eigen regio is natuurlijk schitterend.”

Jonas Dewilde – Rally van Wervik 2022

“We moeten vooral onze sponsors en het team van Steve Fernandes bedanken! Want het is door hen dat we de kans kregen om hier te rijden! En ik denk dat ik met deze 5de plaats ook een mooi geschenk heb voor Vaderdag,” lacht Jonas.

Persbericht – David Derdaele

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws