Le Mans 24: Toyota en Ferrari aan de leiding met kleine vijf uur te gaan

Met nog iets minder dan 5 uur op de klok zijn we nu echt toegekomen in de laatste fase van de mythische 24 uur van Le Mans. Momenteel rijdt Toyota Gazoo Racing aan de algemene leiding. In de andere klassen is de spanning te snijden.

Beide Toyota Gazoo Racing wagens hebben de leiding stevig in handen bij de Hypercars, met een 4-tal ronden voorsprong op de Scuderia Glickenhaus. Een intensere strijd vinden we als vanouds terug bij de LMP2’s. Daar strijden momenteel Da Costa (Jota – Oreca Gibson), Deletraz (Prema Orlen Team – Oreca Gibson) en Rasmussen (Jota – Oreca Gibson) voor de eerste plaats. Een halfuur geleden verloren we de #31 van het Belgische WRT, die een zicht had op een podiumplek. Robin Frijns maakte een eerder uitzonderlijk foutje bij het uitkomen van ‘Indianapolis’ maar de schade was te groot om nog verder te racen. Dries Vanthoor rijdt dan weer als 8ste in de #32 van Team WRT maar de kans op een podiumfinish lijkt eerder klein.

Ferrari of Porsche?

Ook bij de GT’s spanning alom. In LM GTE Pro werd een uur of twee geleden de leidende Corvette van de piste gekegeld door een LMP2-wagen. Daarmee verloren we de tweede en laatste Corvette uit de race nadat de zusterwagen al eerder deze nacht moest opgeven. Landgenoot Laurens Vanthoor reed ook lange tijd op kop met de #92 Porsche RSR maar teamgenoot Michael Christensen kreeg af te rekenen met een klapband waardoor het team kostbare tijd verloor. Momenteel woedt de strijd voor de eerste plaats volop tussen de AF Corse Ferrari van Pier Guidi/Calado/Serra en de #91 Porsche van Bruni/Lietz/Makowiecki.

Wat dan nog de andere Belgen betreft: Jean Glorieux (DKR Engineering) rijdt als 19de in LMP2. Alessio Picariello heeft dan weer zicht op een podium want hij rijdt tweede in GTE AM met de Hardpoint Motorsport Porsche. Jan Heylen (Dempsey – Proton Racing Porsche) vinden we terug op plek 7 in GTE AM, Sarah Bovy rijdt daar net achter (Iron Dames Ferrari).

(Foto: ACO)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws