Herinterpretatie van de rallylegende

Deze nieuwe beperkte reeks inspireert zich op de mythische Alpine A110 die in 1975 deelnam aan de Ronde van Corsica en onderscheidt zich door zijn iconisch design en resoluut sportief interieur. De Alpine A110 Tour de Corse 75, die geheel in het teken van rally staat, verenigt een wendbaar chassis met sterke prestaties dankzij zijn 300 pk sterke motor. Hij dompelt zijn passagiers onder in de sensaties van de Ronde van Corsica, alias de rally met 10.000 bochten.

Het gele koetswerk contrasteert met de diepzwarte lak van de motorkap en het dak. De iconische tweekleurige uitvoering in zwart en geel is bovendien getooid met zwarte en witte grafische elementen die kenmerkend zijn voor de ‘Tour de Corse 75’. De signatuur ‘Tour de Corse 75’ op de linker voorvleugel wordt aangevuld met een emblematisch deurmotief dat voortbouwt op het thema, een witte bies op de motorkap en een subtiel ‘N°7’-logo achteraan als verwijzing naar de rallyberlinette uit die tijd. De kuipzetels van Sabelt® Racing zijn geborduurd met de naam van de Ronde van Corsica 75 en kunnen worden uitgerust met een competitieharnas. Aan de buitenzijde laten de glanzend witte 18” Grand Prix-velgen en de oranje Brembo®-remklauwen geen twijfel bestaan over de competitieve inborst van deze beperkte reeks.

De exclusieve Alpine A110 Tour de Corse 75 is wereldwijd beperkt tot 150 exemplaren en krijgt een genummerd plaatje van 1 tot 150. Ook wordt deze beperkte reeks uitgerust met Alpines nieuwe multimediasysteem met Android Auto™- en Apple Carplay™-connectiviteit. Hij kan vanaf vrijdag 17 juni om 9 uur ‘s ochtends worden gereserveerd via de Alpine-verkooppunten, tegen het tarief van 79.350€ BTWi voor België.

De geschiedenis binnen handbereik

Op de weg neemt de beperkte reeks A110 Tour de Corse 75 de fakkel over van een legendarische wagen die werd ingezet op het asfalt van het legendarische Corsicaanse parcours. De boeiende geschiedenis van editie 1975 wordt duidelijk aan het stuur van deze beperkte reeks.

De Ronde van Corsica, opgericht in 1956, is een van de meest iconische wedstrijden in de autosport, meer bepaald in de rallysport. In 1967 werd de competitie opgenomen in het Franse rallykampioenschap en in 1973 werd ze de niet te missen Franse manche van het Wereldkampioenschap Rally. Twee jaar later doorkruisten 77 teams het Corsicaanse asfalt, maar slechts 22 van hen haalden de finish, een duidelijk bewijs van de moeilijkheidsgraad van de etappe. Zo was editie 1975 het toneel van talloze plotwendingen.

Nadat de Alpine A110 en de Lancia Stratos HF een felle strijd hadden geleverd om de overwinning, werd de winst bepaald in de allerlaatste special. Voor deze laatste etappe varieerde de achterstand van de A110 tussen 5 en 30 seconden. In de laatste chronosessie van deze Ronde van Corsica reden beide auto’s echter dezelfde tijd, waardoor de Alpine strandde op nauwelijks tweeëndertig seconden van de hoogste trede van het podium.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws