Gebroeders Rubrecht: veel ervaring opgedaan

De gebroeders Rubrecht zijn relatieve nieuwkomers in de rallysport. Met Wervik waren zij toe aan hun derde wedstrijd.

Piloot Simon doet ons het wedstrijdverhaal. “Dit seizoen zijn de eerste stappen die mijn broer en ik zetten in de ‘rallywereld’. Na onze ‘valse start’ in Moorslede, die pas enkele kilometers duurde door een mechanisch probleem, was de Monteberg de eerste echte rally waar we eens alles konden ervaren. De rally van Wervik was de volgende op onze planning.

De doelstelling voor aanvang van Wervik was dus simpel: uitrijden, ervaring opdoen en ons vooral amuseren. Het vertrouwen van in de Monteberg was van het begin aanwezig en het ritme zat meteen goed. Ik leerde de wagen steeds beter en beter kennen. Toen ik bij het begin van kp9 iets te laat reageerde en de controle van de Citroën Saxo even kwijt was en we dwars op de weg stonden, besefte ik dat de vermoeidheid van de lange en warme dag zijn tol begon te eisen.

De laatste ronde werden er geen risico’s meer genomen, om foutjes of schade te vermijden.

We wisten doorheen de dag onze tijden meestal te verbeteren en mede door de vele opgaves kropen we beetje bij beetje naar boven in het klassement.
Uiteindelijk eindigden we algemeen op een 40ste plaats, volledig bijzaak maar toch een mooie beloning voor iedereen die Lucas en ik helpt om onze hobby te kunnen uitvoeren.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws