Porsche toont nieuwe 992 GT3 R

Het Duitse merk toonde eerder deze week foto’s van hun nieuwste GT-machine, de 992 GT3 R. Deze zal in 2023 zijn debuut maken!

Deze 992 GT3 R zal dus het huidige model, dat gebaseerd is op de Porsche 991.2, vervangen. De huidige Porsche GT3 R rijdt al sinds 2019 mee in diverse GT-kampioenschappen en bewees al eerder een succesvolle wagen te zijn met o.a. een overwinning tijdens de 24 Uur van Spa en de 24 Uur van de Nürburgring.

De grootste verandering zou vooral te vinden zijn in het “software”-gedeelte van de wagen. Veel meer mogelijkheden om allerhande instellingen te wijzigen moet het de ingenieurs makkelijker maken. Dat is logisch, want de GT3 R is een wagen die vooral aan klantenteams wordt verkocht.

Alles zit nu gecentraliseerd in één tool. Je hebt nu gewoon één kabel nodig en één softwarepakket voor aanpassingen aan de wagen door te voeren. Een ‘plug-and-play’-systeem, zeer eenvoudig.” aldus Sebastian Golz, program manager van de GT3 R, aan Sportscar365.com.

Porsche houdt ons verder een beetje in het ongewisse. Op verdere technische details is het wachten tot bij de officiële lancering van deze nieuwe racer pur sang!

(Foto’s ©: Porsche/Sportscar365)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws