Jaguar Classic is klaar met de bouw van de eerste ​ ​C-type Continuation

De strikt beperkte productie is nu volop aan de gang in de Classic ​Works-fabriek van Jaguar in Coventry, en de eerste wagen heeft de shakedowntests ondergaan en is klaar voor levering aan een enthousiaste klant.

Elke C-type Continuation ondergaat minstens 250 kilometer van fysieke tests door de ingenieurs van Jaguar Classic, na een intensief proces van 3.000 bouwuren door een hoogopgeleid team.

De eerste op maat gemaakte Continuation is afgewerkt in Pastel Green met lederen zetels in Suede Green. Hij is geïnspireerd op de originele Jaguar C-type die op 29 juni 1952 de 360 kilometer lange, 50 rondes tellende sportwagenrace won van de Grand Prix Meeting in Reims.

Deze wagen was de eerste C-type met schijfremmen die won in een internationale competitie. Piloot Stirling Moss had Jaguar overtuigd om de baanbrekende technologie die ze aan het ontwikkelen waren, te implementeren in de wagen. De overwinning in Reims luidde de dominantie in van de C-type tijdens de 24 uur van Le Mans tijdens het daaropvolgende jaar en de aanhoudende superioriteit van Jaguar in de sportwagenraces van de jaren ‘50.

David Foster, Head of Engineering bij Jaguar Land Rover Classic: “We hebben originele tekeningen, moderne CAD-technieken en 3.000 uur vakmanschap en aandacht gecombineerd om onze eerste, met de hand gebouwde C-type te produceren ter gelegenheid van een historisch moment voor Jaguar Classic. Onze exclusieve Continuation C-types beschikken over de technische innovaties en specificaties van de ultieme auto die in 1953 in Le Mans won, waaronder de innovatieve Dunlop-schijfrem die in 1952 in Reims zegevierde. Elke C-type biedt klanten een authentieke rijervaring die al begint bij de kenmerkende startprocedure van de wagen, die ons team absoluut juist wilde hebben.”

Alle C-type Continuation-modellen zijn met de hand gemaakt in de Classic Works-fabriek van Jaguar in Coventry en zullen worden gebouwd volgens de specificaties van de competitie C-types. De eerste versie die op het punt staat te worden afgewerkt, onderging nog een laatste shakedowntest en het team van Jaguar Classic kan niet wachten om aan een enthousiaste klant te leveren.

Het team van Jaguar Classic is erin geslaagd het erfgoed van Jaguar tot leven te brengen dankzij doorgedreven onderzoek, moderne technologie en technische expertise. Vervolgens wordt elk model dankzij geavanceerde CAD-modellering gebouwd met dezelfde productiemethoden en -technieken om ervoor te zorgen dat de beperkte Continuations-reeks de specifieke kenmerken van de oorspronkelijke C-type respecteert.

Klanten kunnen kiezen uit 12 koetswerkkleuren, waaronder het Pastel Green van deze auto, British Racing Green en Pastel Blue, met contrasterend rond embleem, en kunnen ook hun eigen interieuruitrusting kiezen uit acht ledertinten.

De Continuation-modellen zijn goedgekeurd door de FIA en mogen deelnemen aan alle historische evenementen van de FIA, waaronder de Jaguar Classic Challenge, die plaatsvindt op diverse racecircuits zoals Le Mans en Silverstone.

De beperkte reeks C-type Continuations is nu verkrijgbaar. Om uw C-type te configureren via de 3D-visualiser van Jaguar Classic, ga naar: https://classicvisualiser.jaguar.com

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws