DTM Norisring: slechts 11 wagens over de finish, Vanthoor vierde

De eerste DTM-race op de Norisring dit weekend was er alvast eentje om snel te vergeten. Door een zeer incidentrijke wedstrijd finishten er slechts 11 wagens.

Het eerste incident vond al plaats in de eerste ronde. Een grote crash tussen Franck Perrera en Arjun Maini zorgde voor heel wat chaos waardoor ook andere wagens meteen moesten opgeven. Na de herstart was er opnieuw een crash tussen drie wagens, waarbij onze landgenoot Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3) van de piste werd gekegeld en hard de muur in ging. Muth stelt het gelukkig ok maar ziet een deelname aan de tweede race aan zijn neus voorbijgaan.

Het was uiteindelijk Thomas Preining (Küs Team Bernhard Porsche GT3 R) die naar de zege reed en daarmee Porsche zijn eerste DTM-overwinning schenkt. Ook een tweede Porsche stond op het podium, namelijk Dennis Olsen op P2 met de SSR Performance wagen. Rene Rast (Team ABT Audi R8 LMS GT3) vervolledigde het podium.

Onze landgenoot Laurens Vanthoor kon voor het eerst dit seizoen tevreden terugkijken naar de race met een vierde plaats in de SSR Performance Porsche. Ook morgen is de kans groot op een goed resultaat, want de Porsche komt goed uit de voeten op de Norisring!

(Foto: Team75Bernhard)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws