DTM Norisring: Felipe Fraga pakt eerste zege in DTM

De tweede DTM-race op de Norisring werd gewonnen door de Braziliaan Felipe Fraga (AF Corse Ferrari). Hij pakte vanochtend ook al de pole en maakte het af door een perfecte race te rijden.

Enkel Mirko Bortolotti (GRT Grasser Lamborghini) probeerde het tij nog te keren door het Fraga moeilijk te maken, maar een uitstekende en zeer snelle pitstop van het AF Corse team zorgde ervoor dat de Braziliaan zijn voorsprong kon behouden en zelfs kon uitbouwen tijdens het tweede deel van de race. Ook René Rast (ABT Team Audi) mocht opnieuw mee op het podium.

Na een mooie vierde plek tijdens de race van gisteren, verging het landgenoot Laurens Vanthoor dit keer heel wat minder goed. Tijdens de kwalificatie had hij te maken met problemen waardoor hij in race 2 als laatste moest vertrekken. Er zat niet meer in dan een zestiende plaats.

Onze andere landgenoot, Esteban Muth, nam niet deel na een zware crash tijdens de eerste race gisteren.

(Foto ©: AF Corse Ferrari)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws