Gilles Magnus: “Een weekend om te vergeten”

De Portugese manche van het FIA WTCR kampioenschap werd een sof voor Gilles Magnus. Elfde in de kwalificaties, opgave in de eerste race, en in de tweede race op het circuit van Vila Real ging onze landgenoot met zijn Audi RS 3 LMS als 13de over de streep.

Het ene weekend is het andere niet, ook in de autosport. Dat kon Gilles Magnus tijdens de twee meest recente meetings van het wereldkampioenschap voor toerwagens aan den lijve ondervinden. In Spanje verliep het schitterend voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team: pole positie, snelste wedstrijdronde en overwinning in de eerste race. Daardoor kon de rijder van de Audi RS 3 LMS Comtoyou als tweede in de tussenstand richting Portugal trekken.

Maar het scenario op het stratencircuit van Vila Real zag er iets anders uit. “Door een technisch probleem in de tweede fase van de kwalificaties kon ik mijn kansen niet verdedigen”, legt Gilles uit. “Ik was goed op weg naar een plaats bij de eerste tien, en dus Q3, toen ik door een probleem met de benzinedruk werd gestuit. Ik kwalificeerde me als elfde – door het systeem van de omgekeerde grid de slechtst mogelijke plaats in WTCR – voor beide sprintraces.”

En dat was nog niet het einde van de lijdensweg. “In de eerste race kreeg ik af te rekenen met een heel ervaren tegenstander, wiens missie er blijkbaar in bestond om me uit te schakelen. Dat is hem gelukt: nadat hij me had aangetikt was de geometrie van de Audi fel beschadigd. Na enkele ronden moest ik al naar de kant.”

In de tweede manche zette Gilles Magnus echter een overtuigende start neer. “Ik lag al snel negende, maar door remproblemen kon ik die positie niet echt verdedigen. Daar konden de anderen uiteraard van profiteren, en ik kwam als dertiende over de streep.”
Kortom, een weekend om te vergeten.

“De autosport kent hoogtes en laagtes. Een week geleden wist ik in Aragon 42 punten te veroveren. In Portugal slechts drie. Over drie weken krijg ik in Vallelunga nog altijd 40 kg. succesballast in de auto, maar dat zal me er niet van weerhouden om alles te geven. Die omloop zou de Audi RS 3 LMS uitstekend moeten liggen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws