De eerste copiloot op de rallykoffie

Gisteren – woensdag 13 juli 2022 – kwam de derde aflevering van ‘Op de rallykoffie’ online, de podcast waarbij Robert Wolter en Eddy Smeets op bezoek gaan bij levende (rally)legendes in België en Nederland. De derde aflevering past mooi in het rijtje… want na Guy Colsoul en Johnny Hoes junior komt er nu een navigator aan de beurt die naast de vorige gasten actief was: Hedi Van de Kimmenade.

Robert Wolter: “Eddy kende als clubgenoot van Hedi bij Racing Team Moustache al heel wat anekdotes over hem. Voor onze podcast proberen we beurtelings een Belgische en een Nederlandse rallyfiguur aan het woord te laten. Na twee rijders vonden we het tijd om deze keer eens langs te gaan bij een co-piloot. Die kunnen het doorgaans ook goed uitleggen… Het werd dan ook een gezellige avond in Bocholt bij deze grote fan van Thierry Neuville die nu met WRC Estonia ongetwijfeld weer aan meerdere schermen gekluisterd zal zitten. Zoals bij iedere podcast is er ook weer een nieuwe prijsvraag gelanceerd.”

Met wie reed Kimmy het meest ?
Eddy Smeets: “Ralf Kerkhofs – de bezieler van de Facebook-pagina Rally Flashback BeNeLux – was de winnaar van de tweede prijsvraag. Het juiste antwoord was Van(den)akker, de artiestennaam van vader Hoes die Johnny junior ooit gebruikte als pseudoniem om rally mee te rijden. De oplossing van de prijsvraag is altijd te horen in de podcast, zo ook deze keer al is het nu wel een zeer gemakkelijke vraag.”

Met welke piloot reed Hedi Van de Kimmenade de meeste wedstrijden? Enkel met privé antwoorden (mail, messenger, pm) ingestuurd tot 31 juli 2022 kan men deelnemen om de unieke Op de rallykoffie-mok én een gesigneerde foto van de praatgast te winnen. “We verwachten nog meer reacties dan voorheen deze keer want het aantal downloads blijft gewoon stijgen, net zoals het aantal likes en volgers op Facebook en Instagram.”

Naast de social media is het zeker ook de moeite om de website eens te bekijken. Via de site kan je de podcast beluisteren op alle gekende platformen en vind je ook leuke foto’s terug met dank aan de persoonlijke archieven van de praatgasten alsook met dank aan Herman Sels, die voor veel oud beeldmateriaal op www.ewrc-results.com zorgt, één van de meest gebruikte bronnen voor de podcast.

Op de rallykoffie is te volgen via de website www.opderallykoffie.com of via social media.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws