Enzo Ide doet ritme op in RallyX Nordic

In de Letse hoofdstad Riga werd afgelopen weekend gestreden in de vijfde en zesde wedstrijd van de RallyX Nordic 2022. Enzo Ide werd er tweede en vierde in twee opeenvolgende meetings.

Enzo Ide was er aan de slag met zijn Audi S1 Enzo Ide nam op vrijdag een prima start in de finale en werd als tweede afgevlagd na de Noor Thomas Bryntesson (Volkswagen Polo). In de tweede afspraak was Enzo Ide was met zijn Audi S1 van EKS na de drie te rijden reeksen eerste in de tussenstand. Dat had onze landgenoot te danken aan een tweede tijd in de eerste reeks, vervolgens een snelste tijd en daarna een zesde tijd. Daarmee bleef hij onder meer regerend Europees kampioen RX3, Yury Belevskiy, voor. Daarna liep het minder vlot voor Ide. De rondetijden zaten wel snor, maar de starts waren niet meer zoals verhoopt. In zijn halve finale werd hij nog mooi tweede plek na de Noor Sondre Evjen en maar uiteindelijk was een vierde plaats in de finale misschien niet wat hij vooropgesteld had.

Enzo Ide na de wedstrijd: “Het is frustrerend eigenlijk. Qua rondetijden hoor ik bij de beste deelnemers, maar het wil maar niet lukken in de start. Bij de analyse van de data ziet men dat ik niks verkeerds doe, maar toch verliezen we kostbare meters in de start. En laat dat nu net een belangrijk onderdeel van rallycross zijn. Ook in Hongarije en Zweden verliep dat op Europees vlak al niet vlotjes. We gaan het probleem samen met het team EKS verder uitzoeken en zeker nog testen alvorens half augustus naar Noorwegen te gaan voor de volgende Europese wedstrijd.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws