Stevens Motorsport redt de meubelen

Met een wedstrijd over 125 minuten was het Belcar Endurance Championship afgelopen weekend aanbeland bij de derde manche. Stevens Motorsport was na twee opeenvolgende zeges in de toerismedivisie gebrand op een nieuw succes. Het lot besliste er echter anders over en de race zou al snel uitdraaien op een rondje damage control, waarin de West-Vlaamse formatie met verve slaagde.

“We zakten als leiders in de tussenstand af naar Spa en eigenlijk gingen we ervan uit dat we minstens met een podiumplaats naar huis zouden keren”, erkent Jochen Stevens. “In feite had ik tot voor dit weekend nog niet veel ervaring in Spa, ik denk dat ik in het totaal misschien drie uur gereden had op het Ardense F1-circuit. Op zaterdag lieten we bij de kwalificaties een tweede chrono optekenen en daarmee lag de weg open naar een nieuw goed resultaat. Helaas keerde het geluk op zondag al vrij vroeg in de race, namelijk in de eerste bocht van de openingsronde.”

Xavier Stevens nam de start van de wedstrijd over 125 minuten met één doel voor ogen: vanaf de tweede plaats op de grid de leiding veroveren. “De afstelling van de wagen sloot goed aan bij de warme omstandigheden en bijgevolg was ik erop gebrand om een goede start te maken”, vertelt Xavier Stevens. “Die ambitie mochten we helaas al vrij vlug opbergen, want bij de start liep het grondig mis. Ik geraakte ietwat uit concentratie toen een rijder voor mij bij de start een onverwachte beweging maakte. Ik ging daarna bij het uitsturen van de eerste bocht iets te kwistig op het gas, waardoor de wagen uitbrak en ik in aanraking kwam met de BMW M2 CS van Junior Planckaert. Ik kon mijn weg verderzetten en aan een slakkengang richting de pitlane rijden, maar voelde dat de wagen schade had opgelopen in het incident. De monteurs stelden al gauw vast dat de stuurinrichting beschadigd was. Ze konden het euvel herstellen, maar we verloren in het totaal zes ronden en daarmee was alle hoop op een goed resultaat verdwenen. De opdracht op dat ogenblik was eenvoudig: damage control. Uitrijden en zoveel mogelijk punten pakken. Daarin zijn we geslaagd, al heeft het niet veel gescheeld. In de allerlaatste ronde brak er namelijk een wiel af, meer dan waarschijnlijk gevolgschade van de tik twee uur eerder. Jochen slaagde erin de wagen zonder kleerscheuren terug naar de pitlane te brengen, wat gezien de omstandigheden een waar huzarenstukje genoemd mag worden. We pakken nog een vierde plaats in onze klasse en daarmee blijven we op kop in het klassement, al is onze voorsprong gevoelig geslonken. Gezien er dit jaar een schrapresultaat is in het Belcar Endurance Championship, staan we er eigenlijk dus niet zo slecht voor.”

De volgende wedstrijd van Stevens Motorsport is de 24 Hours of Zolder op 13 en 14 augustus. Vorig jaar eindigde het team op een tweede plaats in de divisie Toerisme en het doel is om dit jaar één plaatsje beter te doen. Daarvoor is het team nog op zoek naar versterking op de snelle geel-wit-zwarte BMW M2 CS Racing. Geïnteresseerde piloten kunnen contact opnemen met Xavier Stevens via info@stevensbanden.be.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws