Tweede seizoenszege voor Audi van PK Carsport

Stienes Longin, Bert Longin en Peter Guelinckx zijn de winnaars geworden van de 125-minuten durende derde manche van het Belcar Endurance Championship. Op het circuit van Spa-Francorchamps lieten zij de Totaalplan Lamborghini Super Trofeo van Brent Verheyen en Cedric Wauters achter zich, maar dat duo schrijft wel de punten van de snelste ronde en de polepositie in op zijn conto, wat maakt dat strijd om de nationale titel verre van gestreden is. In de Porsche 911 GT3 Cup Type 992 van Russell Racing by NGT scoorden Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk dan weer hun eerste podium van het seizoen, een behoorlijke opsteker voor het team in het vooruitzicht van de 24 Hours of Zolder, de klassieker die op 13 en 14 augustus plaatsvindt. In de diverse klassen waren de zege voor de Tip Top Rent Porsche in GTB, de TCL Motorsport BMW M2 CS in TA en VDW Motorsport in TB.

Hoewel Cedric Wauters zijn polepositie in het eerste deel van de race in handen hield, was het uiteindelijk toch de clan van PK Carsport die in de Ardennen onder een zalige zomerzon met de zege ging lopen.

“Er waren nog een paar kleine schoonheidsfoutjes”, vertelde een toch gelukkige Cedric Wauters op het podium, “waaronder een probleempje met de brandstoftoevoer, een pitstop die nog iets sneller moet en dat maakt vandaag het verschil, een verschil dat echter niet groot was. Bovendien scoren wij de punten van de polepositie en de snelste ronde, dus we vertrekken met een goed gevoel richting de 24 Hours of Zolder.”

Winst was er echter voor PK Carsport, “en die winst is te danken aan een perfect uitgevoerde race van iedereen binnen dit team en het feit dat Peter Guelinckx de beste gentlemen driver van het moment is”, vertelde een duidelijk tevreden Bert Longin op het podium van de wedstrijd. “Geloof me, we hebben voor deze zege moeten vechten.”

Niets dan blije gezichten op het podium, want ook Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk waren duidelijk zeer tevreden met het resultaat, het beste van het seizoen tot dusver. “Dit hadden we echt nodig”, aldus Corten voor de champagne.

Achter de top-3 pakten Wauters-Wauters de vierde stek, voor Cool-Derdaele, beide in een Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing. Martlé-Linthout (Totaalplan Lamborghini), Haverans-Goossens (Belgium Racing Porsche) en Renmans-Dons (Speedlover) sloten de klassering in GTA af, net voor de winnaars in GTB, Arthur Peters en Benjamin De Cock in de de Tip Top Rent Porsche Cayman.

BMW 100% bij de toerwagens

In de klasse TA was er de maidenzege voor TCL Motorsport, met de broers Gary en Kenny Terclavers, samen met Lars Zaenen in de BMW M2 CS Racing. “Wat een fantastisch gevoel om hier in Spa-Francorchamps onze eerste zege te kunnen pakken”, aldus Gary Terclaevers, voormalig topbasketter van onder meer eersteklasseclub Leuven. “Dit smaakt naar meer voor de 24 Hours of Zolder.”

De familie Verhoeven en de halfbroers Alexander Borgmans en Maxim De Witte pakten het zilver en brons voor Hamofa Motorsport en Alnimax Racing. PK Carsport, met onder meer Junior Planckaert, en Stevens Motorsport bereikten de finish niet.

In TB was het ook al BMW wat de klok sloeg, met winst voor Van de Water-Van Geel in de BMW van VDW Motorsport, voor de familie Werckx in de kleuren van JJ Motorsport, en Convents-Convents-Raymaekers voor Convents Racing Team. Simtag racing en QSR Racing sloten de top 5 af.

Alle ogen zijn nu gericht op de 24 Hours of Zolder op 13 en 14 augustus en daarover meer de komende dagen en weken!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws