Erik Wevers terug naar Hellendoorn

Sinds de inschrijving voor de Eurol Hellendoorn Rally is geopend wordt de organisatie van de 40e editie van Nederlands bekendste rally verrast met fraaie namen van voormalige winnaars die de strijd om de ereplaatsen willen aangaan. Een van hen is viervoudig winnaar Erik Wevers, die met een VW Polo R5 zeker mee wil strijden in de kop van het klassement.

De 52-jarige Erik Wevers uit Markelo is een graag geziene deelnemer, en niet alleen in de Eurol Hellendoorn Rally. De rally carrière van Erik Wevers begon in 1994, toen hij met een Opel Ascona debuteerde in de Rallysprint van Hulst. In de bijna 30 jaar daarna reed Wevers in veel verschillende auto’s: BMW, Ford, Toyota, Subaru en Skoda. En nu zal de autosport ondernemer uit Markelo met een VW Polo R5 zijn opwachting maken, genavigeerd door Jalmar van Weeren.

Erik Wevers won in Helendoorn al vier keer, in 2003, 2005, 2008 en 2009. Zijn laatste deelname stamt uit 2016, toen hij met een Subaru tweede werd achter vijfvoudig winnaar Dennis Kuipers. Dit jaar kwam Wevers pas een keer in actie: tijdens de Rallye Sulingen in Duitsland behaalde hij de vijfde plaats achter het stuur van een Skoda Fabia R5. Wevers werd een keer Nederlands kampioen: in 2008 met een Ford Focus WRC.

Erik Wevers: “Hellendoorn is en blijft als een magneet werken op mij en ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan om bij deze 40e editie aan de start te staan. Ik kijk er enorm naar uit en weet dat de organisatie er alles aan doet om de glans uit de jaren ‘80 en ‘90 terug te krijgen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws