Magnus vierde algemeen

Het ene weekend is het andere niet, dat herinneren we ons nog van de vorige race. En in het geval van onze landgenoot Gilles Magnus klopt dat als een bus. De drie schamele puntjes van in Portugal zijn we al weer vergeten. Op het Autodromo Vallelunga in Italië liet Gilles het afgelopen weekend nog maar eens zien wat hij in huis heeft. In de eerste race finishte onze jonge landgenoot in zijn #16 Comtoyou Team Audi Sport Audi RS 3 LMS op een derde plaats en pakte hij zowaar de overwinning in de tweede race. Onze landgenoot scoort in Italië 44 punten en komt daarmee op een vierde plaats algemeen in het kampioenschap te staan en dit met 142 punten.

Een schitterende prestatie dus van Gilles want een derde en een eerste plaats kan je natuurlijk samenvatten als een prachtig resultaat, al werd dat algemene eindresultaat enigszins beïnvloed door de vijf wagens van Lynk & Co die in beide races de handdoek wierpen omwille van een veiligheidsprobleem met de banden.

Een probleem waar onder andere ook onze landgenoot mee te kampen had. “In feite waren we tijdens de race meer bezig met de indeling van de race in plaats van het racen zelf want volgens mij reed niemand op de limiet.

Iedereen was bang om er net over te gaan. Die paar laatste ronden van de tweede race heb ik nog een hoop tijd verloren maar dat was dus beredeneerd omwille van de staat van mijn voorste linkse band die al in de tweede ronde voor problemen zorgde, maar we hebben het uitgehouden,” laat Gilles weten.

“Ook die eerste race was niet min,” gaat Gilles verder. “Dit moet één van mijn zwaarste races geweest zijn, ongelooflijk. Ik stapte na de race uit de wagen en voelde me helemaal duizelig, maar we hebben het overleefd.”

Het is nu uitkijken naar het weekend van 6 en 7 augustus voor de volgende manche van het FIA WTCR op het 3,621 km lange Franse circuit de l’Anneau du Rhin.

(foto’s met dank aan FIA WTRC press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws