Thierry en Martijn snelste op de openingsproef

Deze morgen reden Rovanperä en Halttunen in de Toyota met nummer 69 op de deuren de snelste tijd op de 4,48 kilometer lange shakedown. Tweede snelste tijd was voor hun teamgenoten Lappi en Ferm, deze moesten een halve seconde toegeven. De eerste Hyundai vinden we terug op plaats drie in handen van Tänak, hij moest samen met zijn co Järveoja 9 tiende toegeven. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe reden vier runs maar moesten vrede nemen met een 8ste tijd, 2.4s trager dan de leider in het kampioenschap. Een voorbode?

Zopas is de eerste proef afgewerkt, 3,48 kilometer om de donderdag af te sluiten. Een proef die helemaal niet de uitdagingen van de komende dagen weergeeft maar Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe reden de snelste tijd voor Tänak en Katsuta. Rovanperä reed een vierde tijd. Huttunen was de snelste Ford op de vijfde plaats. Morgen start het echte werk met 9 proeven.

De commentaren van Neuville en Tänak beloven niet veel goeds maar aanvallen gaan ze in de hoop toch een vuist te kunnen maken tegen de Toyota’s. Thierry: “Ik hou van dit soort proeven en ik had een leuke tijd zopas, maar morgen is het een heel andere wereld. Op dit moment voel ik me niet comfortabel. We hebben een aantal wijzigingen gedaan aan de wagen en ik hoop dat ik morgen een beter gevoel zal hebben.”

Voorlopige stand

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws