Mooie puntenoogst voor Gilles Magnus

Het Europees seizoen van de FIA WTCR werd op de Anneau du Rhin in de Elzas afgesloten, waar Gilles Magnus zijn kansen op een goed eindklassement in de kopgroep van dit hoogstaand kampioenschap veilig wist te stellen. De piloot van de Audi RS 3 LMS Comtoyou scoorde kostbare punten in de Elzas.

Twee punten in de kwalificatie, tien in de eerste race, elf in de tweede: cijfermatig was de balans van Gilles Magnus afgelopen weekend op de Anneau du Rhin heel positief.

“Het klopt dat we goed gescoord hebben,” lachte de Belgische coureur na een meeting die nochtans niet makkelijk was.

“In de trainingen hadden we af te rekenen met motorproblemen, maar dankzij het uitstekend werk van de mecaniciens werd alles in een recordtijd opgelost, waarna ik nog de 5de tijd kon rijden. Dat was al een knappe prestatie op zich.”

Op het relatief trage circuit, dat in principe de Audi minder goed ligt, realiseerde Gilles Magnus een exploot door als derde te worden afgevlagd. Een prestatie die uiteindelijk vertaald zou worden in een 7de plaats in het officiële klassement.

“Ik kreeg 5 seconden straftijd wegens een contact met een andere concurrent,” vertelde onze landgenoot. “Ik heb niet het gevoel dat ik te agressief of onsportief was bij dat manoeuvre, maar ik kan me alleen maar neerleggen bij die beslissing.”

In de tweede race ging Gilles Magnus van start vanaf de 6de plaats op de grid. Hij reed een sterk wedstrijdbegin en reed even op de 4de plaats, waarna hij uiteindelijk op de 5de plaats over de finishlijn reed.

“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over het weekend. Deze omloop was met zijn trage bochten niet zo geschikt voor onze Audi, maar we hebben in elke race toch punten gescoord. Ik vertrek van de Anneau du Rhin op de 4de plaats in het voorlopig klassement van het FIA WTCR, met de hoop mijn positie nog te verbeteren in de Aziatische meetings waar we binnenkort meer informatie over krijgen. Een zaak staat vast: de Audi zal daar geen ballast krijgen. Daardoor denk ik dat we nog competitiever zullen zijn dan dit weekend in de Elzas.”

(persbericht, foto’s met dank aan FIA WTCR)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws