Valt de race stilaan in een plooi?

Daar waar de verschillen tot zeer lang in de race zeer miniem waren lijkt het er nu, met nog vier uren op de teller voor het afvlaggen van de ’24 Hours of Zolder’, op dat de race stilaan in een plooi begint te vallen. Voorzichtigheid is nog altijd de moeder van de porseleinwinkel en de race is nog verre van over wat maakt dat er uiteraard nog vanalles kan gebeuren, maar toch.

In de hoogste klasse, GTA, is het de #11 PK Carsport Audi R8 GT2 die nog steeds aan de leiding gaat. Dries Vanthoor heeft deze morgen goed gas gegeven en het stuur overgelaten aan Stienes Longin. De voorsprong op P2, zijnde de #55 Q1-Trackracing Porsche betreft zo’n kleine twee minuten. Derde in de stand is de #78 Belgium Racing Porsche 992 die aankijkt op een achterstand van zo’n 10 minuten. De #2 Russel Racing by NGT Porsche 992 volgt in het kielzog van zijn voorligger op enkele seconden. De #99 Belgium Racing Porsche volgt op plaats vijf.

Een verschil van een kleine 25 ronden zit er tussen de P1 en P2 in de klasse GTB waar de #36 Xwift Racing Events Ligier JS2R de leiding stevig in handen heeft. Tweede in GTB is die andere Ligier, de #37. Tip Top Rent volgt in de #63 Cayman GT4 op een derde plaats.

In de algemene rangschikking toch wel een opmerkelijk gegeven vermits we op de plaatsen acht en negen en tien drie wagens noteren uit de TA-klasse. De #14 JJ Motorsport BMW M2 CS heeft een handvol ronden voor op de #18 BMW M2 CS van Hamofa Motorsport en zo’n 20 stuks op de BMW M2 CS van BMS Motorsport.

In TB is het nog steeds de #666 BMW 325i Clubsport van Rofix Racing by AR Performance die op een 15de plaats algemeen aan de leiding staat voor de #50 BMW van Convents Racing Team. Het verschil bedraagt zo’n vijf ronden.

Ook nu weer, voor de juiste stand van zaken klikt u op deze link!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws