Niet iedereen is de nacht doorgekomen

De zonsopgang om 06.25 uur deze morgen betekende het officiële einde van de nacht tijdens de ’24 Hours of Zolder’ en die nacht is niet voor iedereen even goed verlopen.

Bert Redant raakte betrokken in een incident en de #12 Porsche 911 GT3 Cup ging de grindbak in. De schade werd hersteld en op het moment van schrijven rijdt Yannick Redant op een 10 plaats algemeen. Ook JUSI Racing moest de #100 BMW M1 deze nacht naar de box brengen om opgelopen schade te herstellen, maar ook zij konden later verder rijden. Over en uit is het echter wel voor de #17 RUSH Competition by Speedlover Porsche van Bovy, Hungenaert, Geladé en Geelissen. De Porsche 991 GT3 Cup (991) haalde 190 rondjes.

Wie de 24 uren ook zagen eindigen was de #20 Totaalplan Racing Lamborghini toen deze rond de klok van half drie tussen de Bianchi en de chicane het décor inging. Voornoemd incident kende nog een staartje vermits de #52 Porsche 992 Cup GT3 te laat in de remmen ging voor een andere deelnemer die op zijn beurt bruusk moest stoppen vanwege de Lamborghini. De Porsche brak achteraan uit en ging de muur in. Ook de #77 Porsche Boxter van BE Motorsport zien we niet meer terug.

Voor de 26 resterende wagens die nog in de race zitten gaat de uitputtingsslag onverminderd verder. Met nog zo’n kleine zeven uren voor de boeg is het de PK Carsport Audi GT2 die aan de leiding gaat, maar het verschil met #P2 na 17 uren racen bedraagt een luttele dikke tien seconden. De #2 Russel Racing by NGT Porsche 992 staat op een derde plaats.

VR Racing By RedAnt rijdt met de de #6 Porsche Cayman GT4 op een zevende plaats algemeen en bijgevolg ook eerste in de klasse GTB. Ook daar is de strijd intens want de #36 Xwift Racing Events Ligier JS2R volgt op een kleine 20 seconden.

JJ Motorsport staat zowaar op een negende plaats met de #14 BMW M2 CS en bijgevolg ook eerste in de klasse TA. De #666 Rofix Racing by AR Performance BMW 325i gaat aan de leiding in de klasse TB, zij staan op een 16de plaats algemeen en staan vier ronden voor op de tweede in hun klasse, de #50 BMW E90 325i van Convents Racing Team.

Net zoals in onze vorige berichtgeving willen we u graag doorverwijzen naar de live timing voor de meest correcte stand van zaken tijdens de ’24 Hours of Zolder’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws