2de Mid Flanders Classic schot in de roos

De tweede editie van deze wedstrijd ging van start opnieuw in Staden, de organisatie stak hiervoor heel wat energie in het bouwen van een heus rallydorp. Na het startpodium werd al heel snel de eerste RT onder de wielen geschoven en trok het ganse veld richting Koekelare en Oostende. De middagpauze ging door bij RNR te Jabbeke waar iedere deelnemer onder de indruk was van al het moois dat daar te zien was. Het eerste deel kwam daar tot een einde en Stefaan Vierstraete en Olivier Schmitt stonden hierbij aan de leiding in hun Opel Corsa.

Deel twee ging richting Lissewege, Damme, Knesselare, Aalter, Tielt, Hooglede om terug te eindigen op het podium in Staden. En het tweede deel was pittig, afwisselende systemen brachten de deelnemers van valstrik naar valstrik en iedereen liet zich wel ergens vangen.

Uiteindelijk mochten Bart en Björn Buyse zich kronen tot winnaars in hun BMW 315, tweede plaats was voor Guy Agten en Dominiek Seynaeve in de Nissan Silvia. Mario Varrewaere en Pablo Cracco in de Porsche 944 mochten mee het podium op als derde. RallyandRaces team Giovanni Declercq en Edwin Bruneel eindigden tiende in de Renault R5.

Foto: dank aan Car Pictures Lady

Bij de Touring was de overwinning voor Patrick Mahieu en Björn Doolaghe voor Chris Crombez en Marleen Heemeryck.

De prijsuitreiking werd wat overschaduwd door een klacht die ingediend werd door wagen 49, een issue met een gebruikt systeem in het roadbook zou hier aan de basis liggen. Gelukkig vonden alle andere teams wel vlot de weg naar Staden en kon de dag afgesloten worden met een lekkere bbq en heel wat verhalen van onderweg.

Dank aan de organisatie voor de maandenlange inzet opnieuw om iets moois aan te bieden aan iedereen die deze sport een warm hart toedraagt!

Foto’s: FB Trimard Classic

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws