BRC Facebook Live tijdens Omloop van Vlaanderen

Met de Omloop van Vlaanderen staat dit weekend de zevende manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. De tweedaagse klassieker rond Roeselare is de oudste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de BRC Facebook Live Shows, die ongeziene kijkcijfers noteerden tijdens de Ypres Rally.

De populariteit van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship bleek uit de ongeziene kijkcijfers die genoteerd werden tijdens de Ypres Rally. De video’s die de BRC Promotor online zette, werden meer dan anderhalf miljoen keer bekeken. Bovendien keken 454,000 mensen naar de BRC Facebook Live Shows, goed voor een gemiddelde van meer dan 50,000 views per show.

Dit weekend zullen 9 BRC Facebook Live shows te volgen zijn via de Facebookpagina van het kampioenschap. De eerste show zal de officiële persconferentie zijn, live uitgezonden vanaf het startpodium in Roeselare, waar enkele titelkandidaten en tenoren naar hun ambitie en strategie gevraagd zal worden.

Op vrijdag 2 september volgen nog drie liveshows, te beginnen met KP Zilverberg, de openingsproef berucht om zijn glad asfalt, om 18h30. Om 19h47 zijn we bij de eerste doortocht op de Zoning, de spectaculaire rondkoers op het industrieterrein, vlak langs het servicepark. De openingsdag wordt afgesloten met een live show vanaf KP 5 Rumbeke om 21h23. Telkens worden live actiebeelden vanaf de klassementsproef afgewisseld met interviews aan de finish en analyses in de studio.

Op zaterdag 3 september volgen nog 5 BRC Live Shows. Om 8h45 zijn we van de partij op de openingsproef van de dag in Beveren. Daarna trekken we om 10h36 naar KP De Ruiter. In de tweede ronde zal KP 13 Passendale gevolgd worden om 13h46. Dit is de langste klassementsproef van de Omloop van Vlaanderen. Om 16h27 wordt de slotronde ingezet op KP Beveren.

De laatste BRC Live Show brengt de finale van de wedstrijd, met KP Passendale om 17h37 en KP De Ruiter, tevens de Pirelli Powerstage, om 18h23.

Vanaf zondag volgen tal van TV-uitzendingen, te beginnen met een ruime samenvatting op Sporza (Een). Dezelfde avond volgen nog korte nieuwsitems in Sportweekend en op Tipik (RTBF).

De review van 24 minuten zal vervolgens wereldwijd te bekijken zijn op tal van televisiezenders en online. Ook in eigen land (Sport 10, Eclips TV, Auvio, RTBF) en in Nederland op Ziggo Sport.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws