2WD Trophy: eerste overwinning voor Stefaan Tjoens

In de 2WD Trophy ligt de titelstrijd weer helemaal open na de sortie van Bruno de Wilde, die met zijn Honda Civic van de baan ging na een breuk in de stuurinrichting. De leider in de tussenstand leek op dat moment op weg naar de derde plaats in de Omloop van Vlaanderen.

Stefaan Tjoens liet de kans niet liggen om deze 7de manche van de 2WD Trophy naar zijn hand te zetten. Na 9 VAS-titels stuurde hij zijn Renault Clio naar een eerste overwinning in de Trophy en meteen ook de leidersplaats in de tussenstand. “Deze overwinning doet extra deugd, nadat we al tweede waren in Ieper, maar door een vergissing niet op het podium stonden. Deze keer was het in de slotfase weer spannend, want even werd ons een verkeerde chrono toebedeeld, maar het kwam allemaal in orde. De eindzege in de 2WD Trophy blijft ons doel!”

De 32-jarige Jony Van de Walle uit Tielt, waar hij eerder dit jaar de snelste was, pakte met zijn Opel Astra een mooie tweede plaats. Ook hij gelooft nog volop in zijn titelkansen. “We hebben de wedstrijd hier verloren op vrijdagavond, toen we geen regenbanden bij hadden. Op sticks was het puur overleven in de regen. Zaterdag heb ik onze achterstand van 54″ kunnen verkleinen naar 18″6. Ik heb echt hard aangevallen. Ik kijk al uit naar de East Belgian Rally!”

Na de opgaves van Dimitri Bruyneel (versnellingsbak) en Bruno de Wilde (van de baan), ging de derde plaats naar Mathias Ver Eecke met zijn Opel Kadett C, voor Joeri De Bouvere in een VW Golf GTi. Diego Decrock en Marnix Verfaillie sloten het klassement af.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws