Rallylegend: droomnamen aan de start met Lancia

Rallylegend komt er bijna aan en de lijst met legendarische kampioenen die meehelpen om van de twintigste editie een onvergetelijke te maken blijft groeien. Zoals internationaal rallyblad Dirtfish het zegt: “… Rallyegend, een jaarlijkse pelgrimstocht voor klassieke rallyauto liefhebbers, van 13 tot 16 oktober… “.

Het past alleen maar dat er grote namen aanwezig zijn om veertig jaar na het debuut van de Lancia 037, een buitengewone rallyauto die een stempel zette op de carrière van zovelen. Een fantastische groep kampioenen zal aantreden waaronder tweevoudig wereldkampioen rally Walter Rohrl en Christian Geistdorfer, samen met de altijd populaire Markku Alen en Ilkka Kivimaki. Deze twee teams waren betrokken bij de constructeurstitel in 1983, de laatste titel die werd behaald door een tweewiel aangedreven wagen, mede dankzij de bijdrage van Bettega-Perissinot en Vudafieri-Pirollo.

Cesare Fiorio, Sporting Directeur bij Lancia Martini Racing, zal een eregast zijn bij Rallylegend, en zal met de fans praten in de Rallylegend Arena over de prestaties van de legendarische wagen.Naast andere groten zoals de tweevoudig wereld kampioen Miki Biasion, met trouwe co Tiziano Siviero, Europees en Italiaans kampioen met de Lancia 037 Dario Cerrato, Adartico Vudafieri, Andrea Zanussi, Tonino Tognana en nog veel meer. Rohl en Alen zullen een Lancia 037 besturen in Martini kleuren terwijl Biasion in een Totip-Eberhard&Co zal rijden.

Andrea Aghini aan het stuur van de Lancia Delta Integrale 1992 “San Remo”

De ongelooflijke overwinning van een jonge Andrea Aghini, naast Sauro Farnocchia, tijdens de rally van Sanremo wereldkampioenschap in 1992 is een van die dingen die in mijn ogen zijn blijven hangen. Dertig jaar zijn verstreken sinds deze historische overwinning. Daarom zal Andrea Aghini weer in actie komen in San Marino, aan het stuur van die originele Delta, en tijdens de Parade van zaterdag en zondag rond “The Legend” speciale proef.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws