Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe winnen in Griekenland

Een volledig podium in handen van Hyundai Motorsport is een schitterend resultaat voor het team. Na de tegenslag in Ieper hebben Thierry en Martijn eindelijk een zege beet. Na het uitvallen van Sébastien Loeb zaterdagmorgen kwamen ze aan de leiding en stonden deze niet meer af, verdiende overwinning. Ott Tänak werd tweede en won ook de Power Stage. De Spanjaard Dani Sordo moest 1:49.7 toegeven op de winnaars maar mocht mee het podium op als derde.

Pierre-Louis Loubet kan zijn wedstrijd afsluiten op de vierde plaats, de Fransman stond vrijdag even aan de leiding maar verloor heel wat tijd nadien met mechanische problemen. Craig Breen zien we terug op plaats vijf op iets meer dan vier minuten waaronder twee minuten door een lekke band.

Toyota had andermaal een zwaar weekend, zowel Evans als Lappi moesten gisteren aan de kant met mechanische problemen. Kalle Rovanperä had heel wat moeite met het vegen en vond ook niet meteen zijn draai op de proeven met een kleine sortie tot gevolg. Kalle eindigde vijftiende en reed de tweede tijd op de Power Stage. Katsuta eindigde als eerste Toyota op plaats zes na een wedstrijd die eerder op een zoektocht naar vertrouwen en ervaring leek.

Uitslag

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws