Parcours Condroz bevestigd en goedgekeurd

De voorbereidingen van de 48e editie van de Rally van de Condroz-Huy draaien op volle toeren. Het parcours werd intussen bevestigd en goedgekeurd door de Safety Manager van de RACB. Dit jaar werd een nieuwe en betere timing uitgewerkt. Zo gaat de wedstrijd van start op zaterdag 5 november om 7u00 ’s ochtends. De teams zullen dan starten voor de eerste twee lussen van vijf klassementsproeven, met terugkeer naar het servicepark in Huy aan het einde van de drie eerste stukken: Héron (11,14 km), Villers-le-Bouillet (11,10 km) en Ombret-Strée (17,20 km). Op het menu van het tweede deel prijken Marchin-Perwez (12,80) en Solères (6,10 km). In totaal worden er op zaterdag dus meer dan 116 km gechronometreerde stukken gereden. De eerste wagens worden op het podium in Huy verwacht rond 18u12.

Op zondag om klokslag 8u00 gaat de wedstrijd verder met twee lussen van vier klassementsproeven. De eerste brengt de rally terug naar Ouffet, met een etappe van 14,59 km genaamd Ouffet-Terwagne. De deelnemers gaan vervolgens richting Ramelot (7,21 km). Halverwege keren ze terug naar Huy waarna ze naar Bas-Oha – Wanzoul (9,90 km) gaan en Verlaine-Jehay (10,53 km). De eerste wagen wordt verwacht in Huy om 16u07. Op het menu staan dus maar liefst 18 klassementsproeven over een totaal van 200 km.

De traditionele test-etappe die voorzien is op vrijdag 4 november wordt georganiseerd door de gemeente Engis. Om die te kunnen zien betaal je 10€.

Voor het publiek gebeurt de ticketverkoop net als vorig jaar enkel online via de website www.condrozrally.be, die voor deze editie werd aangepast. De prijzen werden niet aangepast, het is nog steeds 30€ voor de algemene inkom & één officieel programma (met de deelnemerslijst en de kaarten van het parcours). De ‘inkomtickets’ kunnen afgehaald worden in de week van de rally in de verschillende ophaalpunten die te gepasten tijde bekend gemaakt worden.

Afspraak op 4, 5 en 6 november in Huy voor dit mooie sportfeest. Meer info volgt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws