Nico Müller verruilt Audi voor Peugeot

Fabriekspiloot Nico Müller kondigde gisteren aan dat de wegen tussen hem en Audi vanaf volgend seizoen zullen scheiden. De Zwitser trekt nu naar Peugeot met het oog op het FIA WEC.

Nu Audi zich binnen enkele jaren gaat focussen op de F1 als motorenbouwer en dus geen toekomst meer ziet in het FIA WEC, begint de vijver van talenten in Ingolstadt stilletjes aan leeg te lopen. Eerder maakte René Rast al bekend naar BMW te vertrekken, Müller verruilt het Duitse merk dan weer voor Peugeot dat met zijn 9X8 volgend seizoen wilt meestrijden voor de overwinning.

Dat de Zwitser een aardig stukje kan rijden toont zijn palmares alvast aan: een overwinning in de 24 Uur van Nürburgring (2015) en tweemaal vicekampioen in het DTM (2019 & 20202).

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws