Lefebvre wint East Belgian Rally!

Zonet is de laatste klassementsproef van de East Belgian Rally afgewerkt en uiteindelijk kon de leider in de BRC-tussenstand, Stéphane Lefebvre, het laken naar zich toehalen. De Citroën C3-piloot kreeg de hele dag door enorme tegenstand te verwerken van regerend Belgisch kampioen Adrian Fernémont, die zelfs een tijdlang de leiding in handen had. Op de voorlaatste proef van de dag zette de Fransman echter een kanontijd neer, waarbij hij liefst 9 seconden sneller bleek dan de Skoda-piloot.

Gino Bux (Skoda) verloor wat tijd door een spin en strandde uiteindelijk op de derde plaats, op 57 seconden van de winnaar.

Tom Rensonnet(Renault)had aan de 6de plaats algemeen genoeg om zich de beste Junior te mogen noemen. Mats Van den Brand (BMW M3 E36) was primus in de MCup, iets wat Benoit Verlinde hem nadeed in de Clio Trophy. Verschil tussen hem en dichtste achtervolger Casper Nielsen: 1.2 sec!

Later vanavond volgt nog een uitgebreid verslag van de achtste manche van het BRC.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws