Kurt Boone en Kenny Deroo: Vijfde en winnaar R4 in Charlemagne

Terwijl heel wat van hun collega’s actief waren in de Aarova Rally in en om Oudenaarde, trokken enkele Vlaamse rijders naar de rally van Charlemagne. Melissa Debackere moest vroegtijdig aan de kant na een sortie. Stefaan Prinzie werd de beste in de RGT-klasse met de Alpine A110, maar beste Belg werd Kurt Boone. De garagist uit Pollinkhove reed er samen met Kenny Deroo naar een vijfde eindplaats en mocht bovenaan het schavotje plaats nemen in de R4-klasse.

Kenny doet ons hun wedstrijdverhaal. “Exact 3 jaar geleden de dinsdag voor de Rallye Charlemagne in Frankrijk, belde Kurt Boone me op om mee te gaan als co in deze wedstrijd. Nu al 3 jaar later hebben we echt al een mooi traject opgebouwd. Met dit jaar het hoogtepunt met overwinningen, onder andere in Ieper, en diverse podiumplaatsen. Kurt wou graag nog eens terug gaan, en ook ik moest niet lang twijfelen. We hadden namelijk daar nog ook iets recht te zetten. Met het rallycentrum rond het haventje in Hautmont stonden er bijna 200 teams aan de start. Met een heel sterk deelnemersveld met o.a 15R5 wagens , werd de uitdaging alleen maar groter voor een goed resultaat. Ondanks ons late nummer 64, waren we meteen vanaf de eerste meters mee vooraan. En we bleven het tempo opdrijven op het uitdagende parkoers. Zo kwamen we al op een onverhoopte 6de plaats algemeen , en leider in de klasse na dag 1. Na een hele goeie nachtrust stonden we in het startpark tussen de R5’en. Net alsof we in een droom zaten. Staan die echt achter ons in het klassement? De zondag ging nog een pittige dag worden door vooral de weersomstandigheden en het glad wegdek. Maar Kurt bleef het hoofd koel houden en we schuiven zelfs nog op naar een 5de plaats algemeen en leider in de klasse. Zot wat een wagen Kurt heeft opgebouwd in korte tijd en meteen zo’n sterke resultaten neerzetten. Ik denk wel dat het de man in vorm is voor de moment. Man om in het oog te houden in Koekelare. Deze keer zal Kurt Declerck de nota’s voor zijn rekening nemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws