Kristoffersson voor de 32ste keer

De Zweed Johan Kristoffersson heeft gisteren zijn voorsprong in de jacht naar de titel van het FIA World Rallycross Championship vergroot. Kristoffersson won op het rallycross circuit van Spa-Francorchamps de finale van de zesde ronde van het kampioenschap 2022 wat maakt dat hij in zijn buitengewone carrière al voor de 32ste keer op de hoogste trede van het podium stond.

De tweede plaats ging naar Kevin Hansen voor Gustav Bergström. Niclas Grönholm finishte aanvankelijk als vierde, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden wegens een incident in de haarspeld waardoor Timmy Hansen vierde werd en Grönholm dus vijfde.

In de Euro RX1 won onze landgenoot Enzo Ide in zijn EKS Audi S1 de eerste heat en werd derde in de tweede waar hij Anton Marklund en Jānis Baumanis moest laten voorgaan.

Viktor Vranckx, die met 51 punten aan de leiding gaat in de RX2E kwam in beide heats niet verder dan een vijfde plaats.