Winst voor Ercoli, servoproblemen voor Kumpen

Circuit Zolder staat dit weekend met de komst van de ‘NASCAR Whelen Euro Series’ volledig in het teken van het ‘American Festival’. Het was vandaag in de vroege namiddag dan ook vooral uitkijken naar het wederoptreden van Anthony Kumpen maar de Limburger kampte met problemen met de servo dewelke niet direct verholpen werden. De Hasselaar eindigde aan het stuur van zijn #24 Chevrolet Camaro op een 26ste plaats, maar start morgen wel van op de tweede rij.

De overwinning in Zolder was voor de Italiaan Gianmarco Ercoli die zo zijn droom voor de titel levend houdt. “Dit is de eerste van vier overwinningen die ik moet pakken om kampioen te worden,” liet Ercoli na de race weten. Ercoli had een geweldige start van de race en passeerde landgenoot Vittorio Ghirelli vrij spectaculair al in de eerste bocht aan de buitenkant. Ercoli zou de leiding niet meer afstaan en kwam na net geen half uur racen in zijn #54 Chevrolet Camaro als eerste over de finish. Ghirelli in de #36 Ford Mustang volgde op 3.873 sec. en pakte zilver. De derde plaats was er voor Giorgio Maggi in de #18 Toyota Camry. Nicolo Rocca en Liam Hezemans maakten de top 5 compleet.

Ook Marc Goossens en Pol van Pollaert stonden in Zolder aan de start. Goossens parkeerde zijn #14 Speedhouse Chevrolet Camaro op een 15de plaats, net voor Van Pollaert in de #11 Chevrolet Camaro van PK Carsport.

De tweede race in de EuroNASCAR Pro gaat morgen om 14.00 uur van start.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws