Weer Kristoffersson, pech voor Ide en P2 voor Vranckx

Ook in de finale op zondag was de Zweed Johan Kristoffersson op het rallycross circuit van Spa-Francorchamps een maatje te sterk voor zijn concurrenten in de Benelux World RX. De eerste halve finale werd gewonnen door de Fin Niclas Grönholm voor Gustav Bergström en Klara Andersson. Kristoffersson pakte de overwinning in de tweede halve finale met Kevin Hansen op P2 en Ole Christian Veiby op de derde plaats.

Met bijna vier seconden verschil (0:03.995) was Kristoffersson ook te sterk in de finale. Grönholm werd tweede, Bergrström pakte brons.

Onze landgenoot Enzo Ide beleefde in de Euro RX1 niet de zondag waar hij naar had uitgekeken want iedereen wil uiteraard een goed resultaat neerzetten, zeker in eigen land. Maar ten gevolge van problemen met de wagen en zijn betrokkenheid in een incident in de derde heat, waar hij de finish niet haalde, zagen we hem bijgevolg ook niet meer terug. In de algemene rangschikking staat onze landgenoot nu op een derde plaats.

Die andere landgenoot, Viktor Vranckx en rijdende in de RX2e, verging het dan weer heel goed. Hij begon de dag met een derde tijd in de warm-up, werd op 2,5 sec. vierde in de derde heat, won zowel de ‘progressie’ als zijn eerste halve finale en werd tweede in de finale en dit op 0:00.150 sec. van de Brit Patrick O’Donovan.

Vranckx blijft ook in de algemene rangschikking aan de leiding met 67 punten, 14 meer dan naaste achtervolger Isak Sjökvist. De RX2e heeft eind oktober enkel nog de World RX of Catalunya op het programma staan.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws