Nog meer grote namen bevestigd voor de 20ste editie van de Rallylegend

Iemand heeft de week voorafgaand aan Rallylegend, die plaatsvindt van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober, creatief aangeduid als “Holy Rally Week”. Enorme aantallen fans uit heel Europa en daarbuiten bereiden zich voor op de reis naar de Republiek San Marino, waar ze samen met een ongelooflijke groep grote namen uit de autosportwereld de twintigste editie van dit evenement zullen vieren.

En de sterren blijven komen, en voegen hun naam toe aan de lange lijst van kampioenen die deelnemen aan de Legend Stars, en de persoonlijkheden die de vele evenementen en activiteiten in Rally Village zullen opluisteren.

Antonio Giovinazzi, Formule 1- en Formule E-coureur en derde F1-coureur van Ferrari, zal op zaterdag 15 oktober te gast zijn op de officiële Sparco-stand van Rallylegend. De enige Italiaanse coureur die op het allerhoogste niveau uitkomt, heeft al sinds zijn kartdebuut, meer dan twintig jaar geleden, vertrouwen in Sparco. Zijn bezoek zal een gelegenheid zijn om tijd door te brengen met vrienden, fans en professionele coureurs uit heden en verleden die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van de autosport.

Andrea Dovizioso, voormalig MotoGP-rijder bij het fabrieksteam van Ducati, heeft zich onlangs teruggetrokken uit de racerij, nadat hij enkele weken geleden zijn laatste race in San Marino reed. Hij is al lang een rallyfan en nu, in samenwerking met Rallylegend, ziet de Italiaan een van zijn dromen in vervulling gaan. In een evenement dat nog in ontwikkeling is, zal “Dovi” op zondag 16 oktober rondjes rijden op het klassement van The Legend aan het stuur van een prachtige Lancia 037 Safari-versie, beschikbaar gesteld door een particuliere verzamelaar.

Davide Brivio zal ook aanwezig zijn op Rallylegend om de rallysfeer op te snuiven waar hij zo van houdt. Davide is ook een liefhebber. Hij heeft een lange carrière als teammanager achter de rug, die begon tijdens de winnende jaren van Valentino Rossi bij Yamaha in de MotoGP, van 2004 tot 2010, en werd voortgezet bij VR46, voordat hij in 2013 overstapte naar het MotoGP-team van Suzuki, dat hij in 2020 met Joan Mir naar de overwinning in het MotoGP-wereldkampioenschap leidde. Sinds 2020 is hij Racing Director van het Alpine Formule 1-team.

Beppe Gualini, bekend als “Gualo”, voegt zijn naam toe aan de lijst van kampioenen die tijdens “Dakar The Legend” over hun prestaties zullen praten. Deze rijder heeft 10 Dakar Rally’s op zijn naam staan, maar ook in totaal 65 Afrikaanse races sinds het begin van de jaren 80. Daaronder de Camel Trophy. Daaronder de Camel Trophy, maar deze legendarische Afrikaanse race van de jaren ’80 en ’90 zag ook de deelname van de Land Rover, perfect gerestaureerd en opgenomen onder de “Dakarische” voertuigen die op Rallylegend te zien zijn. Het is belangrijk op te merken dat de “Afrikaanse” ruimte op Rallylegend 2022 is ontwikkeld in samenwerking met Mirco Urbinati, een rijder en organisator van evenementen die ook verantwoordelijk is voor de Transitalia Marathon.

Zoals eerder aangekondigd, zijn de pas gekroonde wereldkampioen rally 2022, Kalle Rovanpera, en Jari-Matti Latvala, Team Principal van Toyota Gazoo Racing WRT, beiden klaar om feest te vieren tijdens Rallylegend en zullen ze achter het stuur kruipen van belangrijke Toyota Celica rallyauto’s uit de jaren 90 uit de collectie van de Latvala Group. Toyota Gazoo Racing Italy, de zeer actieve Italiaanse tak van de Toyota-racerij, is terecht aanwezig op Rallylegend, naast de andere hoofdpartners van het evenement en met eigen hospitality in Rally Village.

Foto: FB Rallylegend

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws