Tijdloos icoon: exclusieve Audi TT RS Coupé iconic edition

Exclusief en high-performance: de marktlancering van de Audi TT RS Coupé iconic edition, beperkt tot 100 exemplaren in Europa, viert het succesverhaal van een kwarteeuw Audi TT Coupé. Met zijn zuivere lijnen is deze sportwagen sinds zijn première in 1998 een bron van inspiratie over de hele wereld dankzij zijn pure rijplezier en puristische vormtaal. De RS-versie maakt indruk met zijn bijzondere vijfcilinderprestaties en een geluid dat onder je huid kruipt. De limited edition Audi TT RS Coupé iconic edition (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: – (NEDC); 9,1 (WLTP); gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: – (NEDC); 207 (WLTP)) combineert deze emotionele eigenschappen en accentueert ze met sportieve designelementen, zowel in het exterieur als in het interieur

Tijdloos doorheen de tijd: de TT is al bijna een kwarteeuw hét designicoon van Audi. Nu trekt de Audi TT RS Coupé iconic edition de trend door naar de toekomst: een snelle sportwagen met nieuwe innovaties die bovendien de typische TT RS-eigenschappen – design en dynamiek – behoudt.

De Audi TT RS Coupé iconic edition krijgt bovendien extra dynamische kracht door de Aerokit, ontwikkeld in de windtunnel waar uitdrukkelijk rekening gehouden werd met de verhouding tussen luchtweerstand en opwaartse druk, die dus perfect in balans is, wat zowel de stroomlijn als de rijprestaties ten goede komt. De verhoogde contactdruk van de achterspoiler en achterdiffusor duwt de sportwagen veel steviger tegen het wegdek en verbetert het weggedrag in snelle bochten aanzienlijk: ideaal voor bakken rijplezier in alle omstandigheden.

De TT RS Coupé iconic edition vertrouwt op de beproefde 2.5 TFSI-motor van Audi Sport met 294 kW (400 pk) en een maximumkoppel van 480 Nm. Dankzij tal van successen in de autosport is dit een van Audi’s meest onweerstaanbare krachtbronnen.

De Audi TT RS Coupé iconic edition haalt een topsnelheid van 280 km/u. Deze compacte sportwagen sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 3,7 seconden.

Het editiemodel kan worden besteld vanaf eind oktober 2022. In België zullen slechts vijf exemplaren van de Audi TT RS Coupé iconic edition verkrijgbaar zijn, met levering vanaf het eerste kwartaal van 2023.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws