Finale Funyo Endurance Cup tijdens het Spa Racing Festival

Begin dit jaar werd de Funyo prototype racecar officieel voorgesteld aan de Benelux ter gelegenheid van de Waregem Racing Show.

De krachtbron van deze bolide is een Peugeot 308 GTI Turbo motor, die garant staat voor een topsnelheid van 250 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 3,6 sec. Het totaal gewicht van de wagen is 670 kg. en hij is voorzien van een Sadev sequentiële versnellingsbak.

Komend weekend is er een deelname van het Franse Funyo endurance kampioenschap ter gelegenheid van het Spa Racing Festival, uiteraard op het circuit van Spa-Francorchamps.

Niet minder dan 18 wagens zijn reeds ingeschreven. Ze zullen meestrijden in de GT Prototype klasse in een organisatie van de Supercar Challenge. Tevens zal er gedurende het ganse weekend een promostand zijn van Funyo-Benelux, de officiële verdeler van Funyo voor de lage landen waar je terecht kan voor alle mogelijke inlichtingen ivm de wagen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws