Zilver voor Belgium Racing bij finale Belcar

Belgium Racing heeft het Belcar Endurance Championship 2022 afgesloten met een podiumplaats. Op Circuit Zolder stond afgelopen weekend de zesde en laatste manche van het Belgisch kampioenschap uithouding op het programma, een wedstrijd in de marge van het bezoek van het Europees kampioenschap NASCAR aan Circuit Zolder. Na 125 minuten racen besloten Dylan Derdaele en Michael Cool in hun Porsche 911 GT3 Cup #99 op de tweede plaats.

“We mogen terugblikken op een sterk weekend”, stelt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “Zowel in de kwalificaties als in de wedstrijd bleken we het snelste Porsche-team te zijn en in de race moesten we enkel de intrinsiek snellere Audi R8 LMS GT2 voor ons dulden. Bovendien hebben we de wedstrijd mee gekruid en alles in het werk gesteld om op het hoogste schavotje te eindigen. Michael en Dylan werkten een foutloze race af en hun tweede plaats is dus oververdiend.”

“Een stevige race”, lachte Dylan Derdaele na afloop van de wedstrijd. “We hebben alles uit de kast gehaald om de zege te pakken. We zijn vol in de aanval getrokken en hebben getracht consequent de druk op de ketel te houden met snelle rondetijden. In de eerste wedstrijdhelft werd het gat met de leidende Lamborghini nooit echt heel groot, wat op zich al een mooie prestatie is aangezien die wagen intrinsiek 1 à 2 seconden sneller is over een rondje. Uiteindelijk finishen we op een tweede plaats, onze beste prestatie dit seizoen. Het voelt echter een beetje als een zege, maar het is vooral een flinke schouderklop voor onze monteurs. Zij werkten een foutloos weekend af en gaven mijn teamgenoot Michael en mij een Porsche waarmee we elke ronde met het mes tussen de tanden konden strijden.”

Ook Michael Cool was tevreden na afloop van de race. “Dylan nam een super start en gaf mij de wagen door in tweede positie”, vertelt Michael Cool. “Ik heb de kloof met de leider gedicht, maar op dat ogenblik zag ik de Audi in mijn spiegels opduiken. Ik heb nog geprobeerd te verdedigen, maar eigenlijk was het zinloos. Ik heb nadien getracht onze positie te consolideren en daarin zijn we gelukt.”

Belgium Racing zette ook een tweede Porsche in, voor Koen en Kris Wauters. “De Porsche 911 GT3 Cup #97 haalde helaas de eindmeet niet”, verduidelijkt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “De wagen in de kleuren van Ivanti geraakte betrokken in een aanrijding, waarna Koen Wauters de pitstraat moest opzoeken met een stuurprobleem. Helaas restte daar enkel de opgave aangezien de opgelopen schade te groot bleek om ter plaatse te herstellen.”

Hoewel met de wedstrijd op Circuit Zolder het doek gevallen is over het Belcar Endurance Championship 2022, is het raceseizoen beslist nog niet ten einde voor Belgium Racing. Dit weekend staat op Spa-Francorchamps de voorlaatste afspraak van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het programma en twee weken later vormt het TT Circuit in Assen het strijdtoneel voor de seizoensfinale in datzelfde kampioenschap.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws