De Meulder en De Jonge meer dan tevreden met derde plek in Zolder

Ook de competitieve TB-klasse trok weer heel wat deelnemers voor de laatste Belcar manche in Zolder. Jarne De Meulder en Sebastian De Jonge deden het voortreffelijk in de QSR Racing BMW.

Leuk detail: zowel De Meulder als De Jonge debuteerden pas deze zomer, tijdens de 24 Hours of Zolder. Ze deden dat allebei in de TB-klasse, zij het wel met een verschillend team. De Jonge eindigde toen ook al derde met de QSR Racing BMW 325i, twee plekjes voor De Meulder met de Xwift BMW 325i.

Beide heren vonden elkaar nu voor de laatste manche van de Belcar, opnieuw met een BMW 325i van QSR Racing. Hun weekend begon echter niet al te best.

De Meulder: “Toen ik de wagen overnam van Sebastian in de vrije training op zaterdag, maakte ik plotseling een onverwachte slipper. De versnellingsbak leek geblokkeerd te zitten. Voor de kwalificaties kon de crew dit euvel nog herstellen, maar toen ik de kwalificatie wou aanvatten dook hetzelfde probleem opnieuw op.”

Geen tijdsnotering dus, waardoor het jonge duo zondag helemaal achteraan de grid stond.

De Meulder: “Maar al vroeg in de race moest de safetycar uitrukken door een ongeval met een BMW M2. Ik kon me tijdens de herstart goed lanceren en vond meteen het juiste tempo, waardoor ik 2 concurrenten relatief vlot voorbij kon gaan.”

Het duo eindigde de race uiteindelijk als derde en mocht mee op het podium, samen met de Rofix Racing by AR Performance BMW (tweede) en het ervaren team van Vincent en Davy Convents (overwinning).

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws