Vol huis voor de Hemicuda Rally

Voor de 21e editie van de Hemicuda Rally wilden de organisatoren, autostal Hemicuda en autostal Atlantic, iets speciaals uit de hoed toveren. Zij hebben hun wedstrijd uitgebreid tot een heuse tweedaagse, waarbij ze op zaterdag richting kust trekken, voor twee proeven, respectievelijk in Slijpe en Leffinge. Wat speciaal is aan dit gegeven is dat de deelnemers voor ongeveer 2,5 km dezelfde wegen gebruiken voor de twee klassementsproeven. Er wordt links en rechts van de weg gestart, afhankelijk van de proef die je moet afhaspelen, en iedere 30 seconden wordt er een bolide losgelaten. Meer dan de ideale opwarmer voor het zondaggedeelte, waar men terugkeert naar de ‘normale’ Hemicuda, met drie passages over de gekende kp’s van Kortemark, Houthulst en Koekelare. Wedstrijdcentrum blijft de hallen van bouwmaterialen Willaert in Koekelare.

Andy Lefevere

Dat deze formule zeker aanspreekt, bewijst het feit dat de inschrijvingslijst vol is, met bijna 140 wagens. Favorieten uit dit breed aanbod halen is zeker niet vanzelfsprekend, en daarbij kan het weer een belangrijke rol spelen. Stel dat het twee dagen droog blijft, dan mogen we met stip de Porsches GT3 van zowel Andy Lefevere, zevenvoudig winnaar in Koekelare, als van Gunther Monnens naar voor schuiven. Moest het traject toch regenachtig en vuil er bij liggen, verlies dan zeker de snelle R5-bolides niet uit het oog, onder aanvoering van Pieter Jan Michiel Cracco (Hyundai i20). Maar ook de Mitsubishi’s eisen ieder jaar hun rol op in de Hemicuda. Kurt Boone heeft dit seizoen al genoeg bewezen dat hij altijd voorin meespeelt, maar ook de plaatselijke Thierry Dekoninck, Philip Barbier en de Ier Anthony O’Brien kunnen verrassend uithalen.

Een kleine greep uit het ruime peloton BMW-rijders leert ons dat je deze mensen niet zomaar opzij kan schuiven. Of wat dacht je van Tom Ceuppens, de heroptredende Tobi Vandenberghe, Cris Algoedt, Koen Dewaele, en de immer spectaculaire Ashley Vercruysse?

Ook bij de Historics kan het er boeiend aan toegaan. De meeste ogen zullen natuurlijk gericht zijn op Paul Lietaer en diens Opel Ascona 400. Al liggen Stefaan Stouf(Ford Escort) en Nick Toorré(Ford Sierra Cosworth)wel op de loer om indien mogelijk de Zwevegemnaar een hak te zetten.

Stefaan Prinzie en Chris Vandamme zullen een strijd in de strijd leveren, voor de snelste Alpine A110. Enkele snelle voortrekkers ambiëren zeker een plaatsje in de top-10. Denken we daarbij maar aan Jonas Dewilde, één van de hoofdrolspelers in het Junior BRC met de Peugeot 208 Rally4, Stijn Sonneville (Citroën C2), ondermeer goed voor een 7de plaats in Staden, Manuel Merlevede (Peugeot 208), Paul-Mathieu Soenens en Olivier Decoene, beiden met Ford Fiesta.

Meer info rond de Hemicuda rally tref je aan op www.hemicuda.be

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws