Cedric de Cecco verdedigt met trots de Belgische kleuren in 2de FIA Motorsport Games

Terwijl het programma eind 2022 van Cédric De Cecco en Jérôme Humblet in het Belgian Rally Championship nog niet bekend is, komt het Luikse duo met een bijzonder aantrekkelijke verrassing: een deelname aan de tweede editie van de FIA Motorsport Games, die van 26 tot 30 oktober plaatsvindt in de regio rond Marseille en van het Circuit Paul Ricard! Cédric en Jérôme zitten in de cockpit van een Citroën C3 Rally2 om deel te nemen aan de discipline ‘rally’, met 150 kilometer aan klassementsproeven, en dat allemaal in de Belgische kleuren! 

“Het is een kans waar ik niet per se aan gedacht had, maar die wel zeer aantrekkelijk is”, aldus Cédric De Cecco. “Ik heb al enkele weken contact met Geoffroy Theunis en Xavier Schène gehad, die het Belgische team leiden dat aan deze FIA Motorsport Games zal deelnemen. We hebben een akkoord bereikt en ik ben erg blij en dankbaar voor hun vertrouwen. Wij rijden met veel plezier met de Citroën C3 Rally2 van het CRT-team van Olivier Cartelle, maar met technische ondersteuning van DG Sport Competition! Het team van DG Sport Competition, waarmee wij dit seizoen in enkele evenementen hebben samengewerkt, heeft een intensief programma. Het geheel heeft dus alles om ons te bekoren…”

Het rallygedeelte van de FIA Motorsport Games vindt plaats in een ‘Olympische Spelen’-modus, wat betekent dat alleen de top 3 de kans krijgt om aan aan de laatste etappe deel te nemen, de zogenaamde gouden proef! Op dat moment worden de tellers op nul gezet, en aan het eind van de beslissende KP worden de gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt… 

“Het is uiteraard een eer om de kleuren van je land en je federatie te dragen”, zegt Cédric De Cecco. “Voor een gentlemen driver als ik, is het een geweldige kans. We gaan kijken hoe het gaat, maar ik kijk ernaar uit om aan zo’n evenement deel te nemen. Het zal waarschijnlijk gevolgd worden door een aanwezigheid aan de start van de finale van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally, in het eerste weekend van december…”

De gebruikelijke partners van Cedric De Cecco volgen hem in dit buitengewone avontuur, met steeds meer steun van Auto-Ecole Georges en Hofman Signalisation s.a. Dank ook aan CB Events Racing, en Yacco Belgium, die voor dit uitzonderlijke evenement de hulp inriep van het moederbedrijf in Frankrijk. Dit betekent dat Yacco meer dan ooit te zien zal zijn op het koetswerk van de Citroën!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws