België in de FIA Motorsport Games


Eénentwintig licentiehouders van de RACB vormen de Belgische delegatie voor de FIA Motorsport Games, die van 26 tot 30 oktober op en rond het Circuit Paul Ricard in het Franse Le Castellet worden gehouden. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend gemotiveerd om onze nationale kleuren met verve te verdedigen en een pak medailles te veroveren.

De tweede editie van wat algemeen als de Olympische Spelen van de autosport wordt beschouwd lijkt nu al een uitzonderlijke uitgave te worden. Voorlopig hebben zich al meer dan 70 landen en 500 deelnemers ingeschreven voor dit mondiale evenement. In de loop van de volgende dagen zou dat aantal nog verder worden uitgebreid. Bij de best vertegenwoordigde landen hoort België.

“Onze kleuren worden in 14 van de 16 mogelijke disciplines verdedigd”, stelt Xavier Schène, directeur van RACB Sport. “Laat het duidelijk zijn: voor een land van onze omvang is dat een meer dan geslaagd aantal en het zoveelste bewijs dat autosport deel uitmaakt van ons nationale DNA.” De 21 sporters van de Belgische delegatie koesteren ook stuk voor stuk grote ambities.
“Onze oproep om kandidaten te vinden kreeg heel wat bijval”, vervolgt Xavier Schène. “Binnen onze delegatie heerst er dan ook een uitstekende sfeer.” Noteren we wel dat in Auto Slalom Lyssia Baudet en Dylan Czaplicki de aanvankelijk aangekondigde Camille Mazuin en Mathieu Detry zullen vervangen. “Naast Tom Rensonnet en Loïc Dumont (Rally 4) en Gilles Magnus (Touring Car) zijn we ook heel blij Dries Vanthoor (GT Sprint) opnieuw in de kleuren van het RACB National Team in actie te zien”, besluit Xavier Schène.

De rijders die de Belgische kleuren zullen verdedigen:
•Touring Car (Gilles Magnus)
•GT Sprint (Dries Vanthoor)
•Rally4 (Tom Rensonnet en Loïc Dumont)
•Rally2 (Cédric De Cecco en Jérôme Humblet)
•F4 (Lorens Lecertua)
•Karting Sprint Sr (Elie Goldstein)
•Karting Sprint Jr (Thibaut Ramaekers)
•Karting Endurance (Sita Vanmeert/Jeremy Peclers/Maxime Drion/Antoine Morlet)
•Karting Slalom (Romy Degroote/Dario Pémov)
•Cross Car Sr (Kobe Pauwels)
•Cross car Jr (Romuald Demelenne)
•Auto Slalom (Lyssia Baudet/Dylan Czaplicki)
•Esports (Mathias Kuhn)
•Drifting (Pieter Van Hoorick)

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws