John Wartique in JMC en Condroz met Ford Fiesta R5

Het einde van het seizoen wordt eens te meer erg druk voor John Wartique! De Luikenaar is voorlopig tweede in de Ferrari Challenge Europe voor de wereldfinale in Imola eind oktober, maar er is meer. Hij zal ook zijn comeback in de rallysport maken, net als vorig jaar, met onder meer een deelname aan de JMC Rallye in Jalhay, als voorbereiding op de Rallye du Condroz-Huy. Een deelname aan de Spa Rally, begin december, behoort ook tot de mogelijkheden…

Terwijl zijn grote vriend Gino Bux podium na podium behaalt in het Belgian Rally Championbship aan het stuur van zijn Skoda Fabia Rally2 SXM, komt John Wartique de komende weken ook aan de start van enkele rallywedstrijden.

“Het is een keuze die zinvol is”, aldus John. “Er zit een logica achter. Twee wagens inzetten met dezelfde look in één en hetzelfde team is werkelijk zeer mooi. Verder gaan we de vergelijking niet maken, want de wagen die ik bestuur, is één van de minder snelle bolides van de categorie ‘R5’, waarbij het gaat over een seconde per kilometer in vergelijking met de wagens van de laatste generatie. De keuze voor de Fiesta is ingegeven door het feit dat die auto makkelijk aan te leren en aangenaam te besturen is. Ik mik dan ook geenszins op een plaats in de kop van het klassement, maar ons doel, samen met mijn corijder Arnaud Lardinois, is om samen plezier te beleven.”

Winst is niet het objectief tijdens de JMC Rallye in Jalhay op 22 en 23 oktober en al helemaal niet tijdens de Rallye du Condroz-Huy tijdens het eerste weekend van november. John Wartique heeft echter wel ambitie… “Vorig jaar waren er heel wat grote namen in de Condroz en kwamen we dicht bij de top 10”, aldus de Luikse rijder. “Ik zie niet in waarom dat dit jaar anders zou zijn, temeer dat we nu ook al ervaring hebben. Ik ken het startveld in Jalhay nog niet, maar ik kijk wel naar een podiumplaats. Natuurlijk is dat anders als heel wat grote namen er de Condroz komen voorbereiden.”

Na deze dubbele deelname aan de rallywedstrijden in Jalhay en Hoei, zou ook de finale van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally, op het menu kunnen staan en dat als mooie afsluiter voor John en zijn partners, die ook het seizoen van Gino Bux hebben mogelijk gemaakt, met name Reco+, JF Diederickx, Nervia Plastics en de traiteur Signedengis.

Tussen Jalhay en de Condroz-Huy, racet John Wartique met de Ferrari 488 Challenge EVO DPI in het kader van de prestigieuze Ferrari Finali Mondiali op de Autodrome d’Imola, waar het objectief dubbel is: vicekampioen worden in de Ferrari Challenge Europe 2022, en vooral proberen om op zondag de mondiale finale te winnen, een race in één manche. Het wordt dus druk, druk, druk…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws