Škoda RS-modellen: traditiegetrouw sportief

RS – deze twee letters staan bij Škoda al zo’n vijftig jaar lang voor ‘Rally Sport’ en sterke prestaties. De RS-aanduiding werd in 1974 voor het eerst toegevoegd aan de 180 RS- en 200 RS-rallyprototypes. Ook de sportieve productiemodellen van de Tsjechische autobouwer dragen sinds 2000 het acroniem.

De Tsjechische autobouwer wil zijn reeks successen in de Rally2-categorie voortzetten met de Fabia RS Rally2, de nieuwste telg van Škoda’s RS-familie. Sinds 2000 wordt de benaming ook gebruikt om de sportieve productiemodellen van het bedrijf aan te duiden. Het huidige RS-portfolio omvat de Octavia RS, de Kodiaq RS SUV en de volledig elektrische Enyaq coupé RS iV. De RS-modellen benadrukken hoe autosport- en productievoertuigen wederzijds baat hebben bij technologieoverdracht.

Johannes Neft, bestuurslid Technische Ontwikkeling bij Škoda Auto, zegt: “RS – bij Škoda symboliseren deze twee letters een decennialange autosporttraditie en ontelbare overwinningen op de internationale racebanen en rallycircuits. Als jongste telg van de RS-familie bezit de nieuwe Fabia RS Rally2 alle kwaliteiten om dit succesverhaal voort te zetten. Tegelijkertijd leveren onze RS-productiemodellen al meer dan twintig jaar uitmuntende prestaties en sportiviteit.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws