Arendsen en de Borst eerste kampioenen Supercar Challenge

Tijdens een spectaculair raceweekend op Spa-Francorchamps, waar de herfst duidelijk de boventoon voerde, heeft de Supercar Challenge tijdens het Spa Racing Festival de eerste kampioenen kunnen huldigen. In de GT divisie bekroonde Bart Arendsen een ijzersterk seizoen met twee overwinningen en daarmee is hij vroegtijdig kampioen. Datzelfde presteerde Dennis de Borst in de klasse Supersport 1, waar hij samen met Stan van Oord beide races op zijn naam schreef. De coureurs en teams hadden het op Spa niet makkelijk, de regen maakte de condities op de baan zwaar.

GT

Bart Arendsen wist wat hem op Spa te doen stond. Een overwinning in de eerste race was voldoende om de titel veilig te stellen. Na een heroïsch gevecht tussen twee BMW M6 GTR’s met zijn jonge teamgenoot Mex Jansen kwam Arendsen inderdaad als eerste over de finish en daarmee is hij de eerste kampioen van de Supercar Challenge 2022. Arendsen schreef ook de tweede race op zijn naam, dit keer was de tweede podiumplek voor zijn grootste concurrent, Roger Grouwels.

Supersport 1

In de eerste race kwam Stan van Oord een minuutje na Arendsen als eerste in Supersport 1 over de finish en dat betekende dat ook zijn teamgenoot Dennis de Borst zich al drie races voor het einde van het seizoen tot kampioen mocht kronen. De equipe Tim Schulte-Paul Meijer werd in de eerste race tweede in de Audi RS3 TCR en Nagy Kabaz stuurde zijn imponerende RXC Spyder als derde over de finish. In de tweede race hadden De Borst en Van Oord geen mededogen, zij finishten in de Hyundai i30N TCR opnieuw als eerste voor de BMW E46 M3 van Remco de Beus en equipe Schulte-Meijer.

Supersport

Laurens de Wit won beide races in Supersport 2, maar moet nog even geduld hebben tot de Finaleraces om de titel binnen te halen. Gastrijders Seinen stuurden hun BMW 240i in race 1 als tweede over de finish en Tony Verhulst werd derde. In race 2 hield Tim de Borle in zijn Ligier JS2 de titelaspiraties levend met een tweede plaats, Maik Broersen werd derde in zijn BMW M4 GT4.

Sport

Ook de titelstrijd in de divisie Sport is nog niet beslist. Mark Jobst is de grootste kanshebber in zijn Zilhouette Sport. Hij won de eerste race en werd de tweede race tweede, maar dat is nog niet genoeg. Jos Harper werd in zijn BMW E46 GTR tweede in de eerste race en titelkandidaat Bas Barenbrug in de BMW M3 E36 derde. Chris Voet en Bart van den Broeck schreven in hun Peugeot RCZ Cup de tweede race op hun naam voor Jobst en Barenbrug werd opnieuw derde.

Prototypes & Funyo

Winnen bij een debuut is vrij uniek en toch is dat precies wat Thomas Piessens en Alex Cascatau deden in de splinternieuwe Norma NP 02. In de tweede race vielen ze helaas uit. Gary Hauser en Lea Mauer werden in hun Norma LMP3 de eerste race tweede, maar in de tweede race waren ze niet te stoppen en wonnen overtuigend.
Een mooi veld van 18 prachtige Funyo’s zorgde voor een spectaculaire grid. De eerste race werd bij hen gewonnen door equipe Meyer, de tweede race door equipe Robin.