Michiel Stubbe: vertrouwen gevonden

De Hemicuda rally was de eerste rally van en tevens de eerste rally met de nieuwe Renault Clio Rally5 van Comtex Rallysport met als piloot natuurlijk Michiel Stubbe. Het doel van het weekend was kilometers maken om het vertrouwen terug te vinden in het rallyrijden, en tevens om de wagen beter te leren kennen en begrijpen.

“Met vol enthousiasme zijn we zaterdagavond richting de start van de eerste 2 proeven gereden” aldus Michiel, “waar we tijdens het aanrijden plots in de regen terechtkwamen. We gingen er van uit dat we niet in de regen gingen terechtkomen, waardoor er slicks op de wagen lagen. Achteraan waren ze een beetje opgesneden. Eenmaal gestart en op de betonbanen, weerspiegelde het water op de baan. We hebben zeer rustig de eerste 2 proeven afgelegd om de zondag nog te kunnen rijden.

De zondagochtend begon met een gladde Kortemark, maar de rest van de lus en daarna de rest van de rally was het overal droog. Proef na proef hebben we meer vertrouwen kunnen vinden in de nieuwe wagen en het rallyrijden in het algemeen, wat ook telkens in snellere tijden resulteerde. Uiteindelijk waren onze tijden een stuk sneller dan vorig jaar, waaruit we kunnen afleiden dat het leerproces in de goeie richting gaat.

Er is nog marge en werk aan de winkel, maar we hopen om rally per rally progressie te kunnen blijven maken. Volgende maand rijden we normaal nog Kortrijk, die de laatste van ons seizoen is. Ook hier is het doel kilometers maken ter voorbereiding van 2023.

Bij deze wil ik de organisatie en baanposten bedanken voor de super mooie rally, de supporters langs het parcours om ons aan te moedigen en de fotografen voor het mooie beeldmateriaal. Zeker een woord van dank naar Philcars voor het vlekkeloze weekend (van service tot catering), alsook Giovanni van Comtex voor de verdere samenwerking.

Als laatste zeker een woordje van dank aan de sponsors, want zonder hen zouden we hier niet gestaan hebben:Oud Gemeentehuis Varsenare, Comtex Roeselare, Chappewerken Geert Maene, Tuinen Dylan, Jensspa’s, Voegwerken Koen Vandaele, ‘t Gazetje Jabbeke en Honda Casier.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws