Stefaan Notredame: met herwonnen vertrouwen naar 2023

De Hemicuda rally was de eerste rally na zijn ongelukkige sortie in Staden voor Stefaan Notredame. Zijn navigator Steven Ramboer doet ons het wedstrijdverhaal.

“Pitstop Racing Events had de Clio net voor de Hemicuda terug klaargestoomd en uiteraard is het dan wat voelen en tasten of alles goed verloopt. De Clio gaf geen krimp gedurende de ganse wedstrijd en Nico en Noël ontfermden zich perfect over de mechaniek zodat de Stannic Clio zonder mankementen de finish haalde.

Stefaan belde me 2 weken voor de Hemicuda op met de vraag of ik hem wou copiloteren in Koekelare. Hij wou terug wat vertrouwen op doen in aanloop naar 2023. Stefaan is een goede vriend en zo stonden we zaterdagavond aan de start van de Hemicuda. Onze ogen waren net voor het vertrek in Koekelare richting Slijpe en Leffinge naar de hemel gericht. We wisten vooraf al dat wij in het donker zouden moeten rijden maar helaas kwam daar ook nog wat regen bij. Niet zo goed om op de wegen in Slijpe en Leffinge met zijn grote grachten te starten als men vertrouwen wil tanken. Stefaan besloot het rustig aan te doen zodat hij op zondag kilometers kon maken. Verstandige keuze want de hoofdbrok werd op zondag gereden en het resultaat was van ondergeschikt belang.

Ook op zondagmorgen hadden we net voor de start van Kortemark af te rekenen met een buitje. De eerste 3 – 4 kilometer waren kletsnat maar gelukkig hadden we opgesneden slicks gemonteerd omdat we toch een verraderlijke eerste proef hadden verwacht. En ja het was glad door onder andere de regen in het begin, maar ook enkele vette koorden. Hoewel de proef naar het einde toe minder verraderlijk was dan verwacht. Houthulst en Koekelare lagen er al bij al goed bij. Het vertrouwen kwam terug en de tijden waren al stukken beter in deze proeven.

In de tweede ronde begon Stefaan weer zijn oude niveau te halen en ja, de tijden volgden. Ook de laatste ronde wilden we zo aanvatten maar met nog 1 auto voor ons aan de startlijn in Kortemark werd deze helaas geneutraliseerd. Houthulst en Koekelare konden we gelukkig wel nog afwerken.

Stefaan en ik werden uiteindelijk 78st en 5de in onze klasse maar vooral het opgedane vertrouwen stemde ons tevreden. Op naar 2023 met het herwonnen vertrouwen en een Clio die weer op punt staat.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws