Claude Debue: November wordt druk

Ook Claude Debue en Cédric Lamerand tekenden afgelopen weekend present in de Hemicudarally. Na wat problemen in de twee zaterdagproeven, konden ze het euvel klaren en trokken ze alle registers open op zondag. Met succes.

“De zaterdag gingen we inderdaad van start op de avondproeven met enige voorzichtigheid” aldus Claude Debue. “Ook waren er problemen met de koppeling van de Opel Ascona, en konden we niet schakelen zoals hoorde.

De zondag konden onze mecaniciens het probleem oplossen en konden we opnieuw gas geven. We finishten uiteindelijk de rally op een tweede plaats in de divisie 4, bij de historics, na de ongenaakbare Paul Lietaer, en wonnen we als surplus onze klasse.

De Ascona deed het goed op het gladde parcours, maar toch voelden we op de snelle proeven dat we tijd verloren door onze eindsnelheid. Vele keren was het wachten tot het einde van een recht stuk. Nu gaan we een langere verhouding monteren en testen in Zuid-Limburg, alvorens onze thuisrally in Kortrijk aan te snijden. En ook de Ypres Historic Rally staat nog op onze kalender. Het zal nog een drukke maand november worden als alles goed loopt.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws