Dubbele klassezege voor Joeri Janssens en Steven Brams

Joeri Janssens en Steven Brams werkten op het wereldberoemde F1-circuit van Spa-Francorchamps de voorlaatste manche af van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2022. Zoals vaak in de Belgische Ardennen, eiste de regen een hoofdrol op, maar de Belgium Racing-rijders finishten niettemin tweemaal bovenaan op het podium in de Trophy klasse van de Belgische ranking.

“De weergoden lieten afgelopen weekend de hemelsluizen op en rond het circuit van Spa-Francorchamps regelmatig opengaan en dat leidde tot interessante sessies”, verduidelijkt Marc Goossens, die bij Belgium Racing als Program Manager verantwoordelijk is voor de verschillende sportieve engagementen. “Op vrijdag stonden er twee trainingen en een kwalificatiesessie gepland, een uitgelezen kans dus om ervaring op te doen op een natte piste. Aangezien er zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd van een uur op het menu stond, was het vooral een kwestie om op een verraderlijke piste ongevallen te vermijden, iets waar Steven en Joeri in lukten. Ze konden vervolgens in beide wedstrijden enkele posities goedmaken en finishten uiteindelijk tweemaal op de hoogste podiumtrede in hun klasse. Opnieuw een positief weekend dus en tevens een uitstekende voorbereiding op de seizoensfinale in Assen over een kleine 2 weken.”

“Voor je thuispubliek rijden is altijd leuk en dat was dit weekend niet anders”, lacht Steven Brams op zondagavond. “Een aantal vrienden was Joeri en mij komen aanmoedigen en ook mijn gezin was aanwezig. Een leuke sfeer dus, maar ik ben zeker ook tevreden met hoe het weekend is verlopen, Spa is echt geweldig en zeker in de regen! Het was nochtans geen eenvoudig weekend, met veel regen en ook heel wat neutralisaties en rode vlaggen, die de rijtijd beperkten. Ik heb evenwel enorm veel bijgeleerd en mij zeer goed geamuseerd achter het stuur. In tegenstelling tot anders, reden we ditmaal samen met heel wat andere type wagens, zowel bolides die sneller waren dan de BMW’s uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux als tragere wagens. Daardoor heb ik ook flink wat ervaring kunnen opbouwen met het inhalen van tegenstanders. Uiteindelijk keren we dus niet enkel terug naar huis met twee eerste plaatsen in de Belgische Trophy, maar ook met een zeer goed gevoel!”

Ook bij teamgenoot Joeri Janssens viel er op zondagnamiddag een brede glimlach te bespeuren. “Het is zeer eenvoudig om in lastige omstandigheden fouten te maken, maar we bereikten tweemaal zonder kleerscheuren de finish. Het was echter niet eenvoudig; zeker op zaterdag in de regen heb ik moeten vechten om de wagen op het circuit te houden. Het was wel enorm leuk, Spa is echt een circuit dat uitstekend aansluit bij de karakteristieken van de BMW M2 CS Racing. Ook het racen in een peloton van om en bij de 50 wagens was nieuw, maar het beviel ons wel. Het was een kwestie van zoeken waar de grip lag op het circuit en vervolgens inhaalpogingen te plannen. Ik heb daarbij ook enorm veel gehad aan de feedback van onze coach Marc Goossens en ook Belgium Racing gaf ons opnieuw een auto die top was. Ik ben nu reeds aan het aftellen naar de seizoensfinale in Assen, waar we het seizoen echt in schoonheid willen afronden.”

Over twee weken sluit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux het seizoen 2022 inderdaad af op de befaamde Cathedral of Speed, het TT Circuit in Assen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws